CAFÉ EUROPA EINDEJAARSSHOW

maandag 19 december 2022 2022

In 2022 veranderde de Europese politiek radicaal. De corona-aanpak gaf al nieuw elan aan Brussel, de oorlog in Oekraïne zette alles op zijn kop. De Russische inval is ook voor Europa een breuk met het verleden. In Café Europa, de Europapodcast van Studio Europa en Haagsch College, blikken Annette van Soest en Mathieu Segers, samen met gasten terug op een historisch Europees jaar. Van Zweden tot Italië, de oorlog stelde alle lidstaten voor grote problemen en zette de verhoudingen op scherp. Verandert Duitsland van Europa’s motorblok in een blok aan het
been? Hoe definitief is de wig tussen Polen en Hongarije? En wat zijn de blijvende gevolgen voor onze energie- en veiligheidspolitiek?

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

In deze speciale live-editie van de podcast met onder andere Koen Verhelst, Eveline Rethmeier, Derk Marseille en Bart Groothuis duiken we in de belangrijkste Europese
momenten van het jaar en blikken we vooruit. En uiteraard ontbreken de boekentips niet: Mathieu en de gasten vertellen hun Boek van het jaar. Meld je gratis aan voor deze eindejaarsspecial van Café Europa!

Verwachte eindtijd is 22:15 en er is een pauze tussendoor.

Annette van Soest is host van Café Europa, presentator en journalist.

Mathieu Segers is host van Café Europa hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University.

Derk Marseille is correspondent in Duitsland voor o.a. BNR Nieuwsradio en Café Europa. Hij is oprichter van communicatiebureau Tothem in Berlijn.

Koen Verhelst is correspondent voor Scandinavië en de Baltische Staten voor o.a. het Financieel Dagblad, BNR Nieuwsradio en Bureau Buitenland.

Eveline Rethmeier is journalist bij EenVandaag, Follow the Money en host van de Italië Podcast. Eerder was zijn jarenlang correspondent in Italië. Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht

Bart Groothuis is Europarlementariër namens de VVD.

Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht. Speciale partner van deze live show is het Liaisonbureau in Nederland van het Europees Parlement.

Hier vind je de link naar de livestream.