woensdag 11 mei 2022 8377

BRUUT!

BRUUT! neemt de luisteraar op hun nieuwe album Zest mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. Alsof Keith Flint de filmset van A Fistful of Dollars op komt lopen. Op nauwkeurige wijze wordt door de immer zwart-wit ‘verpakte’ band met instrumentaal vakmanschap ieder genre in de popencyclopedie overgoten met de sound van goedkope Oost-Duitse orgels, moddervette synthbassen en een speelgoedsynthesizer. Een nieuw label – Excelsior Recordings –en een nieuwe sound: op Zest hoor je hoe sprekend instrumentale muziek kan zijn, waarbij aangetekend moet worden dat stilzitten uitgesloten is door de meditatieve, zuigende grooves die smaken naar meer. Spin the zest. Op 11 mei 2022 staat BRUUT! bij ons op de planken.

Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 3,00 servicekosten

Al een decennium lang spreekt de filmische en energieke muziek van dit Amsterdamse viertal tot de verbeelding van menig clubbezoeker en festivalganger en weten zij overal waar ze komen een memorabele show neer te zetten. Hun genre-overstijgende muziek bracht hen naar landen als Japan, Turkije, Suriname, Burkina Faso, Rusland en Spanje, en bezorgde hen in Nederland een grote schare trouwe fans. Hoe dat alles klinkt? Tsja, deze band in een hokje plaatsen is vrijwel onmogelijk; BRUUT! is zijn eigen genre.

Ga je naar het concert van Bruut!? Dan kan je met jouw ticket nu ook gratis naar het concert van NJJO & Maarten Hogenhuis (7 mei). En andersom!

Presented by PAARD & ProJazz

BRUUT! dampt, schuurt en ronkt

3 voor 12