woensdag 6 november 2019

BOMBINO

In het kader van Gnawa Festival 2019

Het was 2013 toen uit het niets gitaarvirtuoos Bombino de muziekwereld verraste met zijn prachtplaat ‘Nomad’. Langzaam maar zeker imponeerde Bombino elke rock- en bluesliefhebber, onder wie Keith Richards en Charlie Watts, met zijn woestijnblues en pijlsnelle gitaaracrobatiek a la Jimi Hendrix en Carlos Santana. In 2016 speelde hij de zaal in PAARD al plat, en op 6 november keert hij dan eindelijk terug naar onze Grote Zaal.

*Dit concert is onderdeel van het Gnawa Festival 2019. Met een combiticket kun je nog naar twee andere concerten. Dit zijn Mehdi Nassouli & Amsterdams Andalusisch Orkest op 7 november in Korzo en Hamid El Kasri in Zuiderstrandtheater op 9 november. Doe er je voordeel mee!

Bluesblues rockRoots
Koop tickets
  • Early Bird 15.50 | NORMAAL 20.50 | *Combiticket 42.50
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

‘Nomad’ (2013, met Dan Auerbach van The Black Keys achter de knoppen) opende de deuren voor Bombino, waarna ‘Azel’ (geproduceerd door David Longstreth van Dirty Projectors) het nog maar eens onderstreepte: Bombino’s karakteristieke woestijnblues ontstijgt iedere taalbarrière. Zijn laatste plaat ‘Deran’ werd in zijn geheel in Casablanca in Marokko opgenomen, en kan rekenen op dezelfde lovende kritieken.

 

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur