BOMBINO

woensdag 6 november 2019 2019

Het was 2013 toen uit het niets gitaarvirtuoos Bombino de muziekwereld verraste met zijn prachtplaat ‘Nomad’. Langzaam maar zeker imponeerde Bombino elke rock- en bluesliefhebber, onder wie Keith Richards en Charlie Watts, met zijn woestijnblues en pijlsnelle gitaaracrobatiek a la Jimi Hendrix en Carlos Santana. In 2016 speelde hij de zaal in PAARD al plat, en op 6 november keert hij dan eindelijk terug naar onze Kleine Zaal.

*Dit concert is onderdeel van het Gnawa Festival 2019. Met het combiticket kun je nog naar de  twee andere concerten binnen het Festival. Dit zijn Mehdi Nassouli & Amsterdams Andalusisch Orkest op 7 november in Korzo en Hamid El Kasri in Zuiderstrandtheater op 9 november. Combitickets zijn tot woensdag 16:00 uur verkrijgbaar. 

Blues blues rock Roots
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

‘Nomad’ (2013, met Dan Auerbach van The Black Keys achter de knoppen) opende de deuren voor Bombino, waarna ‘Azel’ (geproduceerd door David Longstreth van Dirty Projectors) het nog maar eens onderstreepte: Bombino’s karakteristieke woestijnblues ontstijgt iedere taalbarrière. Zijn laatste plaat ‘Deran’ werd in zijn geheel in Casablanca in Marokko opgenomen, en kan rekenen op dezelfde lovende kritieken.

Support: Maalem Bent Haussa
In Den Haag zal Maalem Bent Haussa haar Europese debuut maken.Hind Ennaira is een Gnawa-kunstenaar en een van de weinige vrouwelijke Guimbri-spelers. “Bent Haussa” is de artiestennaam die aan haar gegeven is door haar Gnawa-genootschap. De naam refereert naar het Hausa-volk, die een essentieel onderdeel zijn van de oorsprong van de Gnawa-cultuur. Hind speelde met Gnawa meesters als Abdenbi El Gadari, Aziz Bakbou, Hassan Boussou, Aziz Sahmaoui en de zeer geliefde Abdessalam “Kardan” Wassif. Hind is een voorvechter van vrouwelijke gnawa, een muzieksoort die eeuwenlang enkel door mannen gespeeld werd, om de wereld zo de kracht van Arabische vrouwen te tonen.