donderdag 10 november 2016

BOMBAY

Dit optreden is toegankelijk voor We Are Public Leden.  Hoe het werktVoorprogramma: Jo Goes Hunting
Alternative
Archief
  • € 11,00
  • € 6,00
  • € 11,50
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

De carriere van Bombay Show Pig, de band met die heerlijke 90’s lo fi rocktracks, maakte een vliegende start. Het debuutalbum bracht hen in de VS en Duitsland en 3FM nomineerde de groep voor Best Alternative, om maar wat voorbeelden te geven.  Dat varkentje zullen we even wassen… Tot de tijd rijp is voor een muzikale transformatie.

De helft van de bandformatie wisselt, de bandnaam verandert en de sound wordt minder eclectisch met meer diepgang. Bombay is geboren! Gelukkig is niet alles veranderd: gebleven zijn de catchy, pakkende hooks en aanstekelijke refreintjes. Het resultaat is een “vlijmscherpe plaat vol grommende popsongs (3voor12)”, genaamd ‘Show Your Teeth’. Horen we een MGMT? Hun energieke live optredens bracht ze al op festivals als Dour en SXSW, maar die post-punk gitaren klinken pas echt lekker in het Paard. Is wel de moeite waard om te komen luisteren, dus. Even heet als de stad, even lekker als de gin: dat is Bombay!

Jo Goes Hunting 
Jo Goes Hunting is de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Naast zijn bezigheden als drummer is Jimmi Jo bezig geweest met het ontwikkelen van zijn eigen avantgardistische popmuziek in zijn slaapkamer sinds 2005. Met drums, analoge synthesizers, gitaar en drummachines creëert hij zijn eigen wereld van geluid, vaak bestaande uit diepe analoge bas synths, spacy gitaren, ritmische variaties en ruimtelijke vocale harmonieën opgenomen op tape.