BLACK HONEY

woensdag 20 september 2017 2017

Een mix tussen Courtney Barnett, Gwen Stefani en Lana Del Rey, dat is één van de manieren om Black Honey te omschrijven. Dat deze pop/shoegaze band nog niet zo lang bestaat, betekent niet dat ze nog niks hebben bereikt. Zo hebben ze hun hele Uk Headline tour uitverkocht, stonden ze op Glastonbury en stappen ze as we speak in de tourbus met Royal Blood.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Onder leiding van frontvrouw Izzy Baxter grossiert het viertal in aanstekelijke en sexy rocknummers met een psychedelisch 60’s randje. Hun vrolijke, krachtige, soms schreeuwerige songs kunnen weken in je hoofd blijven zitten en hun heerlijke old-school looks liegen er ook niet om. Met ‘Madonna’ wisten ze al een leuk ‘indie-hitje’ te scoren en zichzelf nadrukkelijk op de radar te zetten. Toen kwam de single ‘Corrine’ met zowel zagende gitaren als de psychedelische pop koordjes van Baxter, en nu kan niemand meer wachten op het debuut album.

Bij Husky Loops denk je misschien aan een vreemde vorm van cornflakes, maar niks is minder waar. Eigenlijk is deze super uptempo rockband moeilijk te omschrijven, luister daarom maar gewoon hun single ‘Dead’. Wellicht heb je daarna een nieuwe favoriete band.

“ They blend, or rather create a burning pyre out of, girl-group pop and shoegazing guitar noise. “

The Guardian