BILLY VALENTINE

zaterdag 7 oktober 2023 2023

Billy Valentine is een ervaren R&B-zanger en songwriter gevestigd in Los Angeles. Zijn soepele, emotionele tenorstem heeft een veelomvattend bereik dat precies tussen Curtis Mayfield en Marvin Gaye valt. Zijn veelzijdige benadering combineert klassieke soul met jazz, blues, funk en pop. Zaterdag 7 oktober 2023 is Billy Valentine te bewonderen in PAARD.

Met een veelzijdige carrière die meer dan 50 jaar omspant, is de zanger en songwriter klaar om opnieuw aan de wereld voorgesteld te worden met zijn sprankelende album “Billy Valentine & The Universal Truth

Voor liefhebbers van Curtis Mayfield, Gil Scott-Heron, Marvin Gaye
archief
  • €23,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

Hoewel de nummers op het album tientallen jaren geleden zijn geschreven, verbindt Valentine veel van hun specifieke onderwerpen en thema’s met de moderne tijd, met name de opkomst van de Black Lives Matter-beweging. “Al deze nummers spreken tot alles wat we nu doormaken,” legt Valentine uit. “Het voelt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Toen ik me in deze nummers begaf, gebeurden er mooie dingen, omdat ik elk ervan heb bestudeerd. Met elk nummer kon ik een plek vinden binnen mijn ziel.”

Met een empathische, soepele stem put Valentine uit het soul-jazz erfgoed van iconische Flying Dutchman-zangers en -songwriters als Gil Scott-Heron en Leon Thomas op zijn nieuwe album.

Billy Valentine : Vocals

Crispin Taylor : drums

Ernie Mckone : bass

Terry Lewis : guitar

Graham Harvey : keys

“ Valentine’s incredible vocals render the listener entranced and breathless, and leave the powerful, emotive lyrics to pull at their soul. Pure exquisite magic. The vocal masterclass. “

Music Connection