vrijdag 25 januari 2019

BANNER.

Daan Harmsen

Tijdschema:
20:00 Daan Harmsen
21:00 Banner.

EP RELEASE
Met zijn debuut-EP Over Blue liet Banner. de wereld in 2017 kennis maken met zijn dromerige indie folk. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar en 750.000 Spotify streams verder en is de uit Den Haag afkomstige songwriter terug met nieuw materiaal. Nu brengt Banner. de nieuwe single + 7 HRS uit als voorproefje op de nieuwe EP die op 25 januari 2019 zal verschijnen via V2 Records.

Klinkt als Fink, Ben Howard, Nick MulveyindiefolkWe Are Public
Archief
  • € 10,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Met zijn grote, organische songs verweven met creative fingerpicking heeft Banner. een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. Sinds de release van de eerste single Compass is de zanger niet meer weg te denken uit diverse internationale Spotify playlists en tourde hij, onder meer als support van onder meer Tame Impala-drummer Julien Barbagallo, langs diverse popzalen in Nederland.

Op twaalfjarige leeftijd leert Banner. zichzelf gitaar te spelen. De gitaar was er altijd al, maar rond zijn achttiende groeide het verlangen om dieper op muziek in te gaan, wat leidde tot zijn ontwikkeling als muzikant, zowel als de songwriter die hij is geworden.  Met songs die door hun universele boodschap een diepe lading overbrengen heeft Banner. indiefolk naar een nieuw level getild.

Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn. Live staat Banner. met een volledige live band op het podium, al is hij af en toe ook solo zien. Kwetsbaar en intiem brengt hij de nummers terug naar de essentie. Met ruim zestig shows in Nederland en Duitsland in 2017, waaronder als support voor uitverkochte shows van onder andere Newton Faulkner en Rhys Lewis, is Banner. uitgegroeid tot een graag geziene songwriter die zich nu klaarmaakt voor meer internationale stappen.

Het voorprogramma zal verzorgd worden door de Nederlandse singer/songwriter Daan Harmsen. De liefde voor muziek begon al van jongs af aan bij de zanger, op twaalfjarige leeftijd klonken de eerste melodieën van zijn gitaar door de woonkamer. Zijn met folk doordrenkte popsongs worden gedefinieerd door zijn eerlijke en omarmende stem, natuurlijk begeleid door zijn gitaar!

Het nummer Howl heeft dezelfde mellow tokkeltjes en koortjes die we kennen van artiesten als Fink maar eindigt in een grote finale

3voor12 DH

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur