dinsdag 20 februari 2018

ALGIERS

Support: Hiro Kone

De uit Atlanta afkomstige band ALGIERS combineert post-punk met gospel muziek en geeft daar een geheel eigen draai aan door het gebruiken van industrial, blues, afro, folk en georiënteerde zangpartijen. Hoewel andere artiesten dit onderwerp vaak vermijden, hebben deze Amerikanen geen enkele moeite met het aansnijden van politieke situaties, waar zij ook grotendeels hun inspiratie vandaan halen. Je zou de muziek dus het best kunnen omschrijven als experimental.

Koop tickets
  • € 12,00
  • € 12,00
  • € 14,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De mannen zijn al sinds 2007 bij elkaar maar ‘Algiers’, het gelijknamige debuutalbum van de band, kwam pas uit op 2 juni 2015. De plaat kreeg een hoop positieve feedback van verschillende critici van de hedendaagse muziek bij de release. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hun tweede album ‘‘The Underside Of Power’ nóg beter zou gaan worden en aan die verwachting hebben ze voldaan. Het album is nog net zo veelzijdig als ‘Algiers’ maar nét iets meer gericht waardoor de soulvolle pop en elektronica veel beter uitgelicht worden.

De muziek van Algiers lijkt misschien wel raar of iets té veelzijdig, maar door de perfect gebruikte dosis gospel, rock en soul komt er geweldige muziek uit deze top band!

Hiro Kone
Nicky Mao, oftewel Hiro Kone is een artiest uit New York. Haar muziek is het beste te omschrijven als psychedelisch en elektronisch, geïnspireerd door de punk scene. Een show van Hiro Kone is dan ook alles behalve saai. Ze wijkt af van de computers en kiest er voor om analoge apparatuur te gebruiken zoals drummachines en sequencers.

 

 

We won’t be led to slaughter. This is self-genocide. It’s the hand of the people that’s getting tenser now, And when we rise up…

Algiers

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.