dinsdag 20 februari 2018

ALGIERS

Hiro Kone

Post-punk vol soul en blues? Het bestaat! De uit Atlanta afkomstige band ALGIERS combineert 80s post-punk en industrial met gospel: bulderende gitaren, stampende drums en immens krachtig gezongen zangpartijen. Hoewel andere artiesten dit onderwerp vaak vermijden, hebben deze Amerikanen geen enkele moeite met het aansnijden van politieke situaties, waar zij ook grotendeels hun inspiratie vandaan halen. Het smakelijke eindresultaat bewijst dat iets niet altijd hapklaar hoeft te zijn om er toch van te kunnen smullen.

Archief
  • € 12,00
  • € 12,00
  • € 14,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De mannen zijn al sinds 2007 bij elkaar maar ‘Algiers’, het gelijknamige debuutalbum van de band, kwam pas uit op 2 juni 2015. De plaat kreeg een hoop positieve feedback van verschillende critici. Het tweede album ‘‘The Underside Of Power’ nóg beter? Jawel, aan die verwachting hebben ze voldaan.

Samengevat kunnen we over Algiers zeggen: Een beetje vreemd, maar wel óntzettend lekker.

Hiro Kone
Nicky Mao, oftewel Hiro Kone is een artiest uit New York. Haar muziek is het beste te omschrijven als psychedelisch en elektronisch, geïnspireerd door de punk scene. Een show van Hiro Kone is dan ook alles behalve saai. Ze wijkt af van de computers en kiest er voor om analoge apparatuur te gebruiken zoals drummachines en sequencers.

 

 

Vraag-en-antwoordzang die rechtstreeks naar de gospel verwees, botste er op de skeletbouwritmes van Suicide, de korzelige gitaren van Nick Caves oude band The Birthday Party en zelfs de punkdubritmes waar Public Image Limited naam mee maakte. Samples van kerkklokken en black empowerment-speeches maakten dit unieke geluid af.

Recensie De Morgen