AKUA NARU

vrijdag 19 april 2024 2024

Afkomstig uit New Haven, Connecticut (VS), begon de reis van akua naru als werelddichter in haar vroege opvoeding in de Pinkstergemeente. Haar krachtige poëtische teksten, talent voor verhalen vertellen en het vermogen om historische verhalen met ongeëvenaarde eloquentie in haar muziek te integreren, hebben de aandacht getrokken van liefhebbers en activisten over de hele wereld.

hiphop R&B
archief
  • €28,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

akua naru’s nieuwste werk is een album getiteld “all about love: new visions”, geïnspireerd door en een ode aan de feministische wetenschapper bell hooks en haar titanische klassieke tekst met dezelfde naam, waarin hooks de samenleving en haar idealen van liefde onderzoekt. Om de visie van hooks op “liefde als een praktijk van vrijheid” te eren en over te nemen is het aankomende aanbod van naru een nieuwe visie voor haar liefdesliedjes: live opgenomen door een groot ensemble ondersteund door het zeer gedecoreerde klassieke orkest, Ensemble Resonanz.

Dit album heeft tot doel een sonische balsem te bieden aan luisteraars. Een noodzakelijke emotioneel-auditieve ervaring voor degenen die de versterkende kracht van liefde begrijpen en haar urgentie, vooral in donkere en gevaarlijke tijden.

Support: Illnoledge
Broers en goede vrienden Steve Hartley en Mill Voyance vormen samen Illnoledge. Ze werden geboren in een familie met een rijke artistieke achtergrond en roots uit West-Indië en Suriname. Ze ontwikkelden een eigen unieke sound genaamd  ‘Akan Fu’. Het bevat elementen van reggae, afrobeat, latin en jazz.