AIKO

maandag 11 november 2024

Aiko staat synoniem voor muzikale uitmuntendheid. Ze combineert pittoreske teksten met melodieën die een emotionele ervaring bieden. Haar essentie omvat acceptatie, empowerment en welzijn, waardoor ze een troostende ruimte creëert voor iedereen die in de buurt van haar creaties is. Geboren in Moskou, opgegroeid in Tsjechië en nu gevestigd in Londen, is ze een kunstenaar met een unieke mix van culturen en invloeden. Haar muziek behandelt onderwerpen als liefde, eenzaamheid en zelfbegrip. Op 11 november staat ze in de Kleine Zaal!

eurovisie pop Tsjechisch
koop tickets
  • €22,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Als soloartiest bracht ze in 2018 de EP “Aiko” uit, gevolgd door haar debuutalbum getiteld “Expiration Date” in 2020. Sinds de release kreeg het album veel succes en stond het op verschillende redactionele afspeellijsten. Vanaf 2021 bracht Aiko singles uit met opvallende visuals en maakte ze veel radio- en tv-optredens in heel Europa, waaronder op BBC Radio, Kerrang!, en Radio Wave. Meerdere van haar nummers verschenen in de MTV-serie “Teen Mom”.

Aiko verscheen op Times Square en was de eerste Tsjechische vrouw die deelnam aan de Spotify Equal Campaign, met wereldwijde aandacht. Ze heeft het podium gedeeld met artiesten als Tamino, Black Honey en Lauren Ruth Ward, en opgetreden op festivals als Eurosonic Noorderslag, Waves Wenen en Sziget. Onlangs heeft ze getekend bij Marshall Live booking en is ze geboekt voor festivals als Rock for People, Metronome Festival en Grape Festival. Bovendien brengt ze binnenkort een nieuw album uit.

AIKO

maandag 11 november 2024

koop tickets