donderdag 25 januari 2018

ADRIAN CROWLEY

Nadine Khouri

Adrian Crowley wordt in zijn thuisland gezien als een van de belangrijkste hedendaagse singer-songwriters. En geef ze eens ongelijk, want met zijn dromerige liedjes en donkere baritonstem neemt hij je mee naar dat lekkere warme haardvuurtje tijdens een koude winteravond. In oktober van dit jaar bracht Crowley zijn nieuwste album ‘Dark Eyed Messenger uit’, een echte herfstplaat die nu al als ‘stress relieving’ benoemd wordt. Met wat we van Adrian gewend zijn, kunnen we ons dat goed voorstellen.

Archief
  • € 12,50
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Op het album ‘Dark Eyed Messenger’ mist Crowley’s eveneens karakteristieke gitaargeluid, wat enigszins verrassend is, maar het is zeker geen gemis. ‘’Met Bill Callahan-achtig stemgeluid vertelt hij mooie kleine verhalen in zachte arrangementen met melancholiek gitaar- en pianospel, die zijn woorden nooit overschaduwen (…) Een en al ingetogen pracht en praal’’ – Oor Magazine.

In 2018 komt Adrian, met of zonder gitaar, naar het Paard zodat jij ook weg kan dromen op zijn heerlijke zwoele liedjes en hij jou ook live mee kan nemen naar dat warme hardvuurtje.

Nadine Khouri
De in Beiroet geboren zangeres en multi-instrumentaliste Nadine Khourie fascineert met haar rustige en dromerige muziek. Haar nieuwste album ‘Salted Air’ kwam begin dit jaar uit, welke vol staat met liedjes die verhalen over liefde en de dood. Op het album klinken strijkers, blazers, ukelele, gitaar en piano, maar toch klinken haar nummers minimalistisch. In nummers als ‘Rouge’ en ‘Broken Star’ komen de prachtige poëtische teksten tot zijn recht. Echt een talent om in de gaten te houden.


Crowley is een virtuoos in het openbaren van de ziel, zonder al te melig of te flemerig over te komen. Met kleine gebaren en de juiste woorden weet hij de gevoelige snaar te raken.

Kathy Van Peteghe, Enola.be