A WINGED VICTORY FOR THE SULLEN

Support: Martyn Heyne. Fluwelen, minimalistische composities van Stars Of The Lid oprichter Adam Wiltzie en de Amerikaanse componist Dustin O’Halloran. Concert met zit- en staanplaatsen.

zaterdag 28 februari 2015 8355

Concert met zit- en staanplaatsen.Support: Martyn Heyne 

Avant
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Naar A Winged Victory For The Sullen én Nils Frahm op dinsdag 19 mei? Klik dan hier voor de tijdelijke passe-partout! Hiermee hoef je maar eenmaal servicekosten te betalen. Zolang de voorraad strekt!

A Winged Victory For The Sullen is het samenwerkingsproject tussen Stars Of The Lid oprichter Adam Wiltzie en de Amerikaanse componist Dustin O’Halloran (bekend van o.a. de soundtrack van Marie Antoinette). Verwacht: beeldschone vergezichten voor ieder seizoen, gevat in minimalistische, bijna filmische neo-klassieke composities.

Liefde voor de Italiaanse keuken
In mei 2007 ontmoet het tweetal elkaar backstage bij een concert van Adam. Door een rare twist en de gemeenschappelijke liefde voor de Italiaanse keuken, ontstaat een bijzondere vriendschap. Het is deze vriendschap die leidt tot een serie magische composities.=

Fluwelen, minimalistische composities
A Winged Victory For The Sullen is net zo ongrijpbaar en mysterieus als de naam doet vermoeden. Pianoklanken lijken haast fluweel, maar lossen op als mist boven een winterlandschap. Aanzwellen, stilleggen, uitpakken en neerdalen. O’Halloran en Wiltzie spelen met emoties en nemen de luisteraar mee in de kracht van minimalistische composities.

Support: Martyn Heyne
Martyn Heyne (1984) is een Duitse muzikant en producer. Hij heeft wereldwijd vele solo optredens gegeven en is actief in diverse samenwerkingsprojecten en bands waaronder Efterklang, Greg Haines, Lubomyr Melnyk, The National, Nils Frahm, Orcas and Peter Broderick met wie hij het improvisatie-ensemble The Group oprichtte. Heyne is op dit moment ook actief met de Zwitserse klarinettist Claudio Puntin.