donderdag 28 maart 2013 8349

JANNE SCHRA

Support: Rick Franssens.Het duurt soms even om jezelf te worden. Om door te hebben wat je echt wilt. Voor Janne Schra was het begin 2011 zo ver. Ze was klaar om te zeggen: ‘dit ben ik.’ Daar ging een hele ontdekkingsreis aan vooraf.
Pop/Rock
Archief
  • € 12,00
  • € 7,00
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:30

*incl € 3,00 servicekosten

Janne brak in 2006 door als zangeres van de band Room Eleven. De band toerde in Europa, Canada, Japan en Zuid-Afrika, nam een album op in New York en stond op grote jazzfestivals als het Montreal Jazz Festival. Een van de hoogtepunten was het optreden in een uitverkocht Carré. Een droom kwam uit, maar wel één die Janne ervoer als een hele heftige achtbaan. Janne voelde duidelijk dat het tijd was voor iets anders.

Dat Janne die behoefte had, werd langzaam maar zeker duidelijk. Vooral toen ze live een duet zong met de Amerikaanse singer/songwriter M. Ward. Het was een magisch moment waarin alles op z’n plek viel. Ingetogen wilde ze op een podium kunnen zijn. Janne moest in die periode steeds terugdenken aan de tijd dat ze, hoewel verlegen, haar liedjes alleen achter de piano zong. Dat spannende gevoel, dat nergens mee te vergelijken is, moest terugkomen. Langzaamaan jezelf worden op een podium, klein durven zijn en zonder masker. Dat is wat Janne Schra wil. Op het nieuwe album en op het podium laat ze voor het eerst ècht van zich horen.

Janne Schra’s nieuwe titelloze album verschijnt op 11 Januari 2013 op Universal Music. Tot die tijd is er een voorproefje van het album verkrijgbaar; de EP die alleen in het theater verkrijgbaar is!

Rick Franssens
Rick Franssens reist met zijn gitaar de hele wereld over op zoek naar mooie verhalen. Met reizen naar o.a. Canada, Australië, Nepal en Ijsland heeft deze levensgenieter al veel mooie dingen te vertellen met zijn heerlijke stem en zijn virtuoze gitaarspel. Zijn naam staat op een lijst met veelbelovende artiesten van 2013 en zijn eerste EP is op iTunes met 4,5 ster erg goed ontvangen. Volg hem op zijn inspirerende reizen en zorg dat je hem ziet optreden wanneer hij weer voor even in het land is!