De Likt @ De Veste, Delft

vrijdag 17 maart 2017 2017

Let op: Dit is een Paard op Hol show, de show van De Likt is in theater De Veste in Delft.-SUPPORT: DJ ROCKID-Voor wie onder een steen gelegen heeft: De Likt is het electro/hiphop trio rondom Jordy Dijkshoorn, beter bekend onder zijn pseudoniem Simon. Deze man breekt met zijn ‘futuristische funk’ een tent sneller af dan de gemiddelde reinigingsploeg op een festivalcamping. Dus stroop die mouwen maar vast op, want het zweet gutst uit je lijf als deze Rotterdammers een feestje met je willen vieren. Wij moeten in ieder geval de eerste persoon nog vinden die stil kan blijven staan op hun mix van minimale techno en italo, gevarieerde funky opsmuk en gepeperde lyrics.

Hip Hop-
archief
  • Paard op Hol
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Nog zonder iets uitgebracht te hebben, wist De Likt in de loop van 2014 een grote fanbase aan zich te binden door verrassende optredens op festivals als Oerol, Bevrijdingsdag en Metropolis. In april 2015 verscheen het titelloze debuutalbum tijdens een legendarische avond in een in recordtijd uitverkochte WORM (Rotterdam). Kort daarna maakte het grote publiek kennis met De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams met me’. Na een bomvol festivalseizoen bracht De Likt in oktober 2015 de eerste single / clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’ uit. Binnen een maand werd de clip ruim 170.000 keer bekeken en binnen no time hingen media als 3FM en de DWDD aan de lijn: voor een goed feestje moet je nu eenmaal deze jongens in huis hebben. En dat wist De Veste ook.

DJ Rockid
Met shows op Mysteryland, Amsterdam Dance Event en Latin Village is DJ Rockid allang geen onbekende meer. Rockid begint op 16-jarige leeftijd met het maken van tapes en draait vervolgens op veel underground hiphop feesten. Rockid richt zich verder op het scratchen en wordt tussen 1998 en 2002 maar liefts 5 keer achter elkaar de Dutch DMC Champion.  Inmiddels heeft hij zijn eigen unieke Foktop! sound ontwikkeld, een mix tussen house, hiphop, electro, breakbeat en baile funk.