AVERY PLAINS & DRIVE BY WIRE [AFGELAST]

Melodieuze indierock van Avery Plains en psychedelische grungerock van Drive By Wire.

donderdag 14 april 2016 8358

Het concert dat Drive By Wire en Avery Plains op donderdag 14 april zouden geven komt vanwege ziekte van een van de leden van Avery Plains te vervallen. Er komt geen vervangende datum voor Avery Plains, maar Drive By Wire zal op zondag 15 mei in het Paard café spelen. Dat optreden is gratis toegankelijk.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Online gekochte tickets worden automatisch en zo snel mogelijk aan u geretourneerd (conform onze algemene voorwaarden). Klanten die fysieke kaarten hadden gekocht voor de show van aanstaande donderdag kunnen het aankoopbedrag terug krijgen bij het adres van aanschaf. Onze excuses voor het ongemak!


Melodieuze noiserock van Avery Plains en psychedelische grungerock van Drive By Wire op één dampende avond.

Avery Plains
De jongens van Avery Plains zijn diepgeworteld in de levendige muziekscene van Groningen, de stad van thuisclub VERA. De band heeft de afgelopen jaren al behoorlijk wat live kilometers gemaakt. Dit komt mede doordat de bandleden vertakkingen hebben naar Vox Von Braun, Santa Fé, Moonlizards, Audiotransparent en Benjamin B. Dit jaar kwam het debuutalbum uit, dat zeer goed opgepikt werd door de pers. Zo kopt KindaMusik met: “Groningse superband piekt meteen.” Of zoals Muzine haar recensie over de plaat bondig samenvat: “Klasseplaat!”

Drive By Wire
Frontvrouw Simone Holsbeek speelde in de jaren ’90 al met haar indierockband The Cords in het voorprogramma van The Gun Club en wist het zelfs te schoppen tot Australië. Later richtte ze de lo-fi band Telefunk op. Enkele jaren geleden later dook Holsbeek weer op met haar nieuwe band Drive By Wire. Het resultaat van tijdelijke opsluiting in de opnamestudio, leverde onlangs de debuutplaat ‘The Whole Shebang’ op. Vuige jaren ’70 rock, een trip door een stoffig, desolaat woestijnlandschap met thema’s geïnspireerd door het verlies van geliefden, de rauwe werkelijkheid van het leven en worstelingen met persoonlijke demonen.

“Er wordt onbekommerd gejamd. Zompig, diepgeworteld in de stamboom van Kyuss en met de nadruk op lome grooves.” – OOR