Saturday 5 January 2013 8348

NEW ROTTERDAM JAZZ ORCHESTRA MET ANTON GOUDSMIT

Jazz
Archive
  • € 15,00
  • € 10,00
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:30

*incl. €3,00 Service

feat. Anton Goudsmit

Het New Rotterdam Jazz Orchestra is een jazzcollectief met een vrije bezetting. Sinds de oprichting in 2004 heeft het Rotterdam Jazz Orchestra vele hoogtepunten meegemaakt: twee cd-albums, optredens op festivals als het North Sea Jazz en als huisorkest van De Doelen. Na acht vruchtbare jaren heeft de voormalige bigband onder de artistieke leiding van Rob van de Wouw, Louk Boudesteijn en Johan Plomp, een totale verandering ondergaan qua stijl en bezetting. De koerswijziging kwam voort uit een wens om bestaande patronen te doorbreken en om nieuwe creatieve uitdagingen aan te gaan in een niet aflatende zoektocht naar inspiratie en experiment.

New Rotterdam Jazz Orchestra met: Rob van de Wouw, Jan van Duikeren (trompet); Louk Boudesteijn (trombone); Juliane Gralle (tuba); Morris Kliphuis (hoorn); Cyrille Oswald (saxen); Bart Wirtz (saxen, fluit); Miguel Boelens (saxen); Tini Thomsen (klarinetten, bartitonsax); Mark Schilders (drums); Johan Plomp (bas); Wiboud Burkens (toetsen); Reinier Baas (gitaar).

‘Het New Rotterdam Jazz Orchestra is kakelvers, elastisch en onderhoudend. Dát is wat we willen beleven.‘ Volkskrant 19-3-12