colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS


VR. 10 MEI
SEPULTURA

HARD
SHARE
TICKETS
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG20:30U

Support: Hammercult

Een van de grootste namen uit de metalwereld komt op 10 mei naar Paard van Troje: de Braziliaanse (thrash)metalband Sepultura. Platina albums, grote tours, nog grotere festivals; het kon niet op voor de Braziliaanse band. Met hun unieke sound en strijdlustig verhaal inspireerde ze talloze jonge bands over de hele wereld.

Maar succes kent vaak een keerzijde, zo ook voor deze band. Sepultura raakte, na het vertrek van zanger/gitarist Max Cavalera eind 1996, in een dal. Een dal waar ze na de release van hun album Roorback in 2003 langzaam uitkomen. Op dat album had de band volgens de media voor het eerst weer een identiteit die niet op de ziel van Cavalera rustte. In 2011 tekende Sepultura een platencontract met Nuclear Beast, wat bevestigde dat de band definitief back on track is.

In toonaangevende metalmagazines werd het nieuwste album ‘Kairos’ omschreven als hun beste sinds de klassiekers 'Arise', 'Chaos A.D.' en 'Roots'. Aan het publiek om te beslissen of de band zijn cultstatus heeft weten vast te houden.

Het uit Israel afkomstige Hammercult won in 2011 de internationale Metal Battle op Wacken Open Air, waarna ze in april 2012 hun debut album ‘Anthems of the Damned’ uitbrachten bij het Duitse label Sonic Attack Records. Het uitkomen van hun debut album werd gevolgd door een Europese tour met bekende namen als o.a. Hatebreed en Malevolent Creation. Inmiddels zijn ze druk bezig met hun volgende CD, die dit jaar moet uitkomen.


ANDEREN KOCHTEN OOK
ZA. 29 DEC DI-RECT
DO. 29 NOV A BALLADEER
ZO. 09 DEC BETH HART
DO. 27 DEC ORGEL VRETEN
ZO. 07 APR TROJAN METAL FEST FT. DEW-SCENTED