colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
WOLFMOTHER
DO. 13 JUL
WOLFMOTHER
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY


WO. 15 MRT
WHITE LIES [UITVERKOCHT]

ALTERNATIVE
SHARE
TICKETS
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG20:00U

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de White Lies shows in: De Oosterpoort (14.03), Tivoli Vredenburg (15.03) en Podium Victorie (24.05)

20:15 Anteros
21:15 White Lies 

Duidelijk geïnspireerd door bands als Joy Division en Teardrop Explodes klimt White Lies rond 2009 direct naar de top van de Britse indie-scene, waar zij met andere heruitvinders van de new wave (zoals Editors) de scepter zwaait. Inmiddels is daar alweer een vierde album (‘Friends’) waarmee de band bewijst dat ze langer blijft dan de ‘gemiddelde postpunk-hype van de week’.

Vanaf het debuut album ‘To Lose My Life’ staat het trio garant voor aanstekelijke popsongs met een donker randje - een geluid dat gigantisch aanslaat bij het grote publiek op festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury. Ga maar eens na: met wapenfeiten als ‘Death’, ‘Farewell To The Fairground’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Big TV’ heeft de band inmiddels een aardig CV opgebouwd, waar meeslepende anthems met een hoog meezinggehalte op pronken. De melancholische zang van Harry McVeigh is daarbij waarschijnlijk de meest aansprekende factor, maar ook de sinistere baslijntjes, het sonore gedreun van drums en die typische jaren ’80 synths zijn voor liefhebbers van het genre een ware traktatie voor de oren.

In oktober 2016 kwam er een eind aan de twee jaar durende pauze met het nieuwe schijfje genaamd 'Friends'. Met meer vrolijk klinkende synthpop en lyrics waarbij ‘death’ voor ‘love’ is ingeruild zet de band stappen, zonder het aansprekende geluid rigoureus om te gooien.

"White Lies koppelen eerlijkheid aan stadion-anthems en zijn daarmee een soort Simple Minds voor dit moment." - Kindamuzik

Anteros:
Het voorprogramma van vanavond wordt verzorgd door de vrolijke dreampoppers van Anteros. Missie? "To make people dance and have a good time." Past in het rijtje Blondie, Cardigans, & Pretenders. Hun single Breakfast is in ieder geval perfect luistervoer om de dag mee te beginnen!


ANDEREN KOCHTEN OOK
WO. 28 SEP THE BOXER REBELLION