RADIO 2 PRESENTEERT: MOKE

Moke, één van de meest uitgesproken bands van Nederland, is terug! Support: Orange Fox.

zaterdag 16 april 2016 8358

Voorprogramma: Orange Fox.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Moke, één van de meest uitgesproken bands van Nederland, is terug! Voor wie zijn geheugen even wilt opfrissen: Moke is die band die in 2007 ineens doorbrak met een ijzersterk debuutalbum, dat ‘authentiek Brits’ klonk en zó uit de postpunkrevival leek te komen. In de jaren die volgen staat de band op de line-up van zo’n beetje alle binnenlandse festivals. Meer albums worden uitgebracht, dan inmiddels met de titel van ‘Best geklede band van Nederland’, tot Phill Tilli in 2014 de band verlaat. Moke bleef niet bij de strakke pakken neerzitten en versterkt zich met gitarist Robin Berlijn, bekend van Kane.

Helemaal terug
Eind 2015 bestaat de Amsterdamse formatie 10 jaar en wordt een een nieuw, vierde studio-album uitgebracht met een meer volwassen inslag: ‘The Time Has Come’. De Amsterdamse band laat hier naar eigen zeggen haar hernieuwde energie horen. En wij beamen: Moke klinkt frisser dan ooit tevoren en bewijst nog steeds één van de beste bands van Nederland te zijn.

“Zoals verwacht van Moke, brengen zij met The Time Has Come wederom een kwalitatief hoogstaand album uit vol prachtige melodielijnen, rockjuweeltjes en earworms die zich de hele dag in je oor nestelen.” – Platomania, 8,0.

Orange Fox
Als voorprogramma van Moke speelt de Nederlandse band Orange Fox. Grommende gitaren met melodieuze klanken van in een eigen en energieke geprezen liveshow. Dat kun je verwachten van deze jonge band.

“Dit jonge vijftal heeft overduidelijk potentie. Sterke liedjes en een zanger met een goede strot én uitstraling.” – 3voor12 Gelderland over Orange Fox.