NTJAM ROSIE

Support: Wojtek Justyna Tree... Oh!? Souljazz talent Ntjam Rosie haalt de zon in huis.

vrijdag 27 maart 2015 8355

Support: Wojtek Justyna Tree... Oh!?Als het gaat om souljazz-talent, is Nederland goed vertegenwoordigd. Denk aan Wouter Hamel, Sabrina Starke, Kris Berry, Giovanca en Rubein Hein. Sinds enkele jaren kunnen we ook Ntjam Rosie tot deze uitzonderlijke collectie artiesten rekenen. We halen de zon in huis met deze dame, die al toe is aan haar vierde album.

Soul/RnB
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Van Azië tot Europa
Vrijwel direct nadat zij in 2010 haar muziekstudie aan Codarts, Rotterdam afrondde, brak Ntjam Rosie door met haar album ‘Elle’. Met haar karakteristieke stem en luchtige Frans- en Engelstalige liedjes, veroverde ze de harten van het Nederlandse publiek op festivals als The Hague Jazz en North Sea Jazz. Ook het buitenland wist ze te verleiden: onder andere Japan, China, Turkije en het Verenigd Koninkrijk ontvingen haar met open armen. Geen wonder dat ze een Edison-nominatie in de wacht sleepte en regelmatig op tv te zien was, zoals bij De Wereld Draait Door. Dat Ntjam meer is dan een zangeres en songwriter, bleek toen ze door ELLE Magazine uitgeroepen werd tot een van de meest fashionable BN’ers. Bovendien heeft ze een geheime liefde voor fotograferen. Ntjam Rosie is een kunstenares pur sang.

‘The One’
De te verschijnen cd ‘The One” belooft wederom een breed palet van stijlen en mooie songs. Ntjam Rosie werkte voor dit nieuwe album samen met oa Eric Vloeimans, Martin Fondse, Ronald Snijders, Pink Oculus en Lamin Kuyateh.

Wojtek Justyna Tree… Oh!?
Onder leiding van de de Poolse gitarist Wojtek Justyna speelt het dit trio een mix van jazz en funk. Van een vleugje verfrissende gitaar, dynamische solo’s tot vurig samenspel. Het jazz trio heeft al menig keer opgetreden waaronder in de Dr. Anton Philipszaal. Dit keer swingen ze als voorprogramma voor Ntjam Rosie!

“Haar zelfgeschreven liedjes stralen levenslust, passie en intimiteit uit. Bindende factor zijn Rosies adembenemend mooie vocalen, die zowel schitteren in uitbundige nummers als in fraaie ballades. Wat een stem!” REVOLVER’s LUST FOR LIFE ****