HEROES: Celebrating the Music of Joe Cocker

Hij mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk.

woensdag 7 maart 2018 8364

Performed by original band members and the stunning singer Elliott Tuffin’


HEROES

In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

Joe’s band
Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en Deric Dyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen zoals hij ze zelf zong. Een ‘mission impossible’, leek het, want waar vind je een stem die kan tippen aan Cocker’s markante rauwe stemgeluid? Die vond het drietal in de Londense rockzanger Elliot Tuffin, die heel veel inspiratie haalde uit de muziek van Cocker en qua stem verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool. Die gelijkenis maakt ‘Celebrating the Music of Joe Cocker’ tot een regelrechte reïncarnatie van de ziel van Joe Cocker!

 

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Ook het overtuigend neerzetten van de podiumstijl van de rocklegende gaat Elliot probleemloos af. Samen met de drie gepassioneerde bandleden van weleer, aangevuld met nieuw instrumentaal bloed, brengt hij Cocker hits als ‘The Letter’, ‘Cry me a river’ ‘Don’t let me be misunderstood’, ‘You can leave your hat on’, ‘Night Calls’, ‘Up where we belong’, ‘When the night comes’ en ‘Unchain my heart’ weer helemaal terug. Met zinderend gitaarwerk onder een stoere rockstem met rauwe hoekjes. De renaissance van Cocker’s repertoire laat zich met een knipoog mooi vangen in ‘With a little help from my friends’. Met deze oorspronkelijke Beatles song scoorde Joe Cocker in 1968 een wereldwijde hit. En nu is het dankzij zijn vrienden Cliff, Mitch en Deric dat miljoenen muziekliefhebbers ook na zijn dood nog zo intens van zijn muziek kunnen genieten.