WOORDEN WORDEN ZINNEN

donderdag 6 juni 2019 2019

Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

Op 6 juni weer terug bij ons in Paard. Ben jij er ook weer gezellig bij? Meer informatie is te vinden in het Facebook evenement.

 

archief
  • Kleine Zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

WOORDEN WORDEN ZINNEN #58
Geniet in Paard van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities met beer & bites in een feelgood setting tijdens deze nieuwe editie van Woorden Worden Zinnen! Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd.

Hind Eljadid (BE)
Hind Eljadid is een 25-jarige woordkunstenaar uit Antwerpen. Ze geeft workshops slam poetry/woordkunst/performance,treedt op met haar teksten, host verschillende evenementen vol enthousiasme en bouwt haar eigen platform ZonderWolk uit. In 2017 tourde ze met de Poëziebus door België en Nederland. Ze won ook de Van Dale SPOKEN award voor haar performatieve dichtkunst. Hinds werk staat in kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Op het podium verkondigt ze haar ongezouten mening. Ze maakt het haar missie sociale problematieken in beeld te brengen en stemmen uit maatschappelijk precaire posities te laten horen. Haar platform ZonderWolk is zo’n sociaal-artistiek initiatief waar ze niet alleen haar eigen visie uitbrengt, maar ook een netwerk en veilige haven biedt aan beginnende woordkunstenaars om hun talenten en kunst te ontwikkelen. In 2018 won ze hierdoor de BILL Award Utlima.

Iris Penning
Iris Penning (1993) maakt eigenwijze Poëtische Pop. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op festivals en in theaterzalen en poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, en een lettertype maakte van haar handschrift. Ze tourt momenteel door het land met haar nieuwe plaat, “Liever vieze voeten”, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is.

“Op dromerige, meeslepende akoestische muziek draagt ze haar met zachte ‘g’ gezongen passages voor waarnaar je wel even móét luisteren, want haar teksten beklijven en zorgen voor een zekere spanning.” – Musicmaker

UNOM
Jörgen Gario aka UNOM, is deel van de eerste “Poetry Circle Nowhere” een landelijk schrijf en performance art gezelschap, waarvan hij nu workshopdocent is. Op het podium vlecht hij muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie bomvol met energie en positiviteit. Hij heeft rond Nederland en daarbuiten mogen optreden o.a. India, Tanzania, Zuid Arfika, Duistland, Italië, Engeland, Belgie. Voor meer info, poezie en videoclips: https://unomjg.nl

Lev Avitan
Lev Avitan (22) presenteert zichzelf als een maatschappelijk betrokken spreker door zich nadrukkelijk te richten op grote sociale thema’s uit de samenleving. Zo houdt hij het publiek soms pijnlijke spiegels voor omtrent thema’s als identiteit, discriminatie en vooruitgang. Zijn doel is niet om een absolute waarheid te verkondigen, maar om tezamen inzichten uit zijn voordrachten af te leiden die mogelijkerwijs bijdragen aan een betere toekomst. Dit alles wordt ontwikkeld in samenspraak met en van muzikale diepgang voorzien door gitarist Yasin Genç.

Naomi Felesita
Naomi Felesita (Ze is schrijfster, maakt video’s op YouTube over haar schaamhaar, bespreekt liefde en seksualiteit op humoristische wijze, knuffelt zo nu en dan een boom maar bovenal een creatieve dame met een pen zo vlot als haar tong. Naomi Felesita (26) heeft ongeveer elke stad van de randstad bewoont maar heeft nu haar nest gevonden in Rotterdam, de stad van de poëzie, waar ze zich laat inspireren door de mensen om haar heen. Maak je borsten maar nat voor teksten over de liefde, de eigenwijze natuur van de mens en let’s also talk about sex.

Kain Slim
Kain Slim. De Chileense, Engelstalige MC uit Rotterdam maakt tegenwoordig ook naam als Spoken Word artiest. Zo heeft Kain bijgedragen aan de theatervoorstelling van Xclusiv Company: Behind the iMasq, waar hij de teksten voor schreef en insprak. Een combinatie van technisch hoogstaande Poetry en gevoelige teksten over persoonlijke onderwerpen. Bij Woorden Worden Zinnen maakt Kain Slim zijn solo debuut als Spoken Word artiest op het podium.

Damaris
Spoedig meer info!

JNM
Zij is presentatrice die als een frisse wind, vol enthousiasme en humor door de zaal heen waait.Jennifer Muntslag is een geboren performer die van kleins af aan al door heeft dat ze zich thuis voelt in de “spotlight”. Een aantal jaar geleden besloot ze van praten haar beroep te maken en nu is ze naar eigen zeggen een “professionele kletskous” die haar vak met veel passie en plezier uitvoert. De in 1983 geboren “Summer Child”, ook wel bekend als JNM (The Naked Mc), is een graag geziene host/MC op evenementen. Ze schrijft, rapt, acteert en presenteert. Haar klussen variëren van een jaarlijks terugkerende host tijdens het Amsterdam Roots Festival, Kunstbende, Uitmarkt, debatavonden en diverse Spoken Word events tot aan clubavonden in de Paradiso, Melkweg en vele clubs/festivals in binnen en buitenland. “Het is meer dan een gevoel, geluid en een leuk uitzicht, JNM is een ervaring”

DAGGER DX (DJ)
De Rotterdamse DAGGER DX staat bekend om zijn veelzijdige smaak en sets die verhalen vertellen. Als producer, dj en onderdeel van het collectief Los Bangeles beweegt hij zich in de beats- en bass-scene. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn ep, die dit jaar verschijnt. Deze resident van Biergarten Rotterdam en Woorden Worden Zinnen is nu te zien (en te horen) bij All Eyes On!

Quin Kempees (Kunst expo + Live versjes)
Quin (1984) is een schrijfster van voornamelijk versjes en maakster van illustraties. Op haar blog lees je met haar mee. Haar versjes zijn snapshots van momenten die ze de moeite waard vindt om vast te leggen. Ze maakt zowel werk voor volwassen als kinderen. Zowel als losstaande werken als in opdracht. Je vindt haar werk op dit blog en op Tumblr, Instagram en Facebook of www.quinkempees.com

“ Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd. “

– Elten Kiene (organisator WWZ)