dinsdag 16 april 2019

CORRESPONDENT COLLEGE: SANNE BLAUW

Over de macht van cijfers

Een lange of een korte broek? Kopen of huren? Van het weerbericht tot de huizenmarkt, onze keuzes in het leven baseren we op cijfers. Politieke plannen nemen we alleen serieus als ze zijn doorgerekend. Cijfers zijn namelijk duidelijk, betrouwbaar en objectief. Maar is dat wel zo?

In dit Correspondent College leert Sanne Blauw je ontcijferen. Ze laat zien hoe de mensen achter de cijfers met hun denkfouten, onderbuikgevoelens en belangen fouten maken. En hoe wij ons laten misleiden. Want bedrijven en politici maken handig gebruik van ons onbreekbare geloof in cijfers.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Correspondent College: Sanne Blauw is een programma van het Haagsch College.

Archief
  • € 12,50
  • € 17,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Sanne Blauw is correspondent voor het online journalistieke platform de Correspondent. Ze is econometrist en promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Recent verscheen haar boek ‘Het best verkochte boek ooit (met deze titel)’.

Sanne Blauw haalt je in dit college uit de greep van data en zet cijfers weer op hun plek. Niet op een voetstuk. Niet bij het vuilnis. Maar waar ze horen: naast de woorden.

Sanne Blauw geeft je de spoedcursus statistiek die eigenlijk iedereen wel kan gebruiken

 Monique van den Boomen voor New Scientist

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een kado te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is een leuke crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur