BG.jpg
SXNF: 8, 9 & 10 december
EN
AANRADERS
THE DANDY WARHOLS
MA. 27 FEB
THE DANDY WARHOLS
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
BLOF
VR. 07 APR
BLOF
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40 JAAR EXODUS 2017
VR. 12 MEI
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40...
Bettie Serveert
VR. 07 APR
BETTIE SERVEERT
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
Ultramagnetic MCs & KRS ONE
ZO. 05 MRT
ULTRAMAGNETIC MCS & KRS ONE
GRAUZONE FESTIVAL
ZA. 11 FEB
GRAUZONE FESTIVAL
MA. 17 APR
THE VEILS

ALTERNATIVE
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 20:00U
Bekijk het Facebook-event

The Veils is volwassen geworden. De Engelse indiegroep, die in 2003 al furore maakte met hun ‘spooky Americana’, verrast dit jaar menig luisteraar door ineens 'hun beste album tot nu toe' uit te brengen.

Het creatieve meesterbrein achter deze band? Zanger en songwriter Finn Andrews. Met zijn expressieve gestalte brengt hij melancholische songs, donker en recht in het hart. De zanger wordt dan ook omschreven als een “kunstenaar in de geest van Nick Cave en David Bowie,” aldus het hoofd van Rough Trade Records.

Op 26 augustus verscheen alweer het vijfde studioalbum 'Total Depravity'. Een plaat die op niets anders dan lovende kritieken kan rekenen. Zo beoordeelde PodiumInfo de plaat met vijfsterren en noemde haar “volwassen, gedurfd en experimenteel.” Oor sloot daarbij aan: “Een meesterlijk, meeslepend album.” Verruilt zijn de blije gitaarriedeltjes en lieflijke pianodeuntjes, daarvoor terug gekomen zijn diepe bassen, synthesizers en prominente strijkers. Gebleven is de excentrieke stem van Finn Andrews die - doordrenkt met emotie - zorgt voor ongelofelijk geladen liedjes.

Prachtige muziek, bijtende teksten en een frontzanger die depressies onder de leden heeft: wij hoeven je niet uit te leggen dat een live-optreden van The Veils een sensationele en indrukwekkende ervaring is.

- “Total Depravity is een substantiële, uitgebalanceerde plaat die met elke song een nieuw en zinderend boek opent.” - Writteninmusic
- “Weinig zangers komen zo oprecht geëmotioneerd over als de voorman van The Veils.” – Kindamuzik

the veilws