DRIVE LIKE MARIA

donderdag 23 februari 2017 2017

Voorprogramma: Go March

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Met hun pompende bluesrock in de stijl van Queens of the Stone Age en Triggerfinger maakte Drive Like Maria een vlammende start met hun debuutalbum Elmwood in 2009. De eerste single, I’m On A Train denderde meteen meteen de radio op. De vlam sloeg opnieuw in de pan met de release van hun gelijknamige plaat Drive Like Maria waarvan singles als Where The Brokenhearted Go en Boomerang de rockscene van de Benelux deden opschrikken. Na hun succes trok de band zich terug in hun studio in Italië om zich te storten op het maken van nieuw materiaal.

De driemansformatie overstijgt zichzelf met het dit jaar te verschijnen drieluik ‘Creator, Preserver, Destroyer‘ dat wederom garant staat voor gitaargeweld en eigenzinnige songs.

De kern van het album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Met als resultaat een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt. Eind maart zal het eerste deel van dit cyclische proces door het label Caroline worden uitgebracht in de vorm van de EP Creator. Later dit jaar gevolgd door Preserver en het volledige album: Creator, Preserver, Destroyer.

‘Drive like Maria prikt en schuurt. Een band om te koesteren.’ NRC
‘Aanstekelijke melodieuze gitaarrock.’ Aardschok

Go March
Go March is een instrumentale post-rock band uit Antwerpen. Het is een nieuw project ontstaan uit een aantal jamsessies die al kort daarna resulteerden in de debuutsingle ‘Rise’. Onlangs bracht de band via het Belgische label Unday Records haar gelijknamige debuutalbum ‘Go March’ uit.  Een soort ‘Mogwai meets Kraftwerk synthesis’ maar met alle futuristische klanken van een nieuwe, frisse en hongerige band die garant staat voor een muzikale ervaring die je niet snel zal vergeten!