DAKHABRAKHA

zaterdag 21 januari 2017 2017

Een wereld openen met zowel opzwepende als ontroerende traditionele, Oekraïense muziek: het is precies wat DakhaBrakha al meer dan tien jaar doet. Het kwartet is inmiddels een cultfenomeen, bekend om zijn sensationele liveshows, dat zichzelf ruimschoots bewees op State-X New Forms 2013.

World
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Meeslepende ethno-chaos
‘Geven/nemen’, betekent de bandnaam in het Oudslavisch en DakhaBrakha maakt dan ook gretig gebruik van instrumenten van Indiase, Arabische, Afrikaanse, Russische en Australische afkomst. Wat daaruit voort komt is een krachtige, grensoverschrijdende sound: theatrale, experimentele Oekraïense folk. Minimalistisch en elektronisch. Ritmisch en swingend of emotioneel meeslepend. Traditioneel en modern. Kortom: ethno-chaos.

Muzikale stem in roerige tijden
Blakend van muzikaliteit en charisma – de frontman op accordeon, bijgestaan door drie in traditionele kleding gehulde zangvogels – verovert Dhakabraka langzaamaan de hele wereld en zijn ze zelfs in de Verenigde Staten een graag geziene gast. Dat de band daarmee ook een stem geeft aan het thuisland in deze roerige, politieke tijden, geeft de muziek nog meer reden om gehoord te worden.

“…so mesmerizing that you cease worrying about meaning and just go with the flow…” The Guardian