THE DANDY WARHOLS

Shoegaze en catchy powerpop, bekend van de hit 'Bohemian Like You'. Voorprogramma: Telegram

maandag 27 februari 2017 8361

Voorprogramma: Telegram

Alternative
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

I feel, wo ho, woo: de alternatieve rockband The Dandy Warhols komt naar het Paard van Troje. Verantwoordelijk voor ‘Bohemian Like You’ maakte deze Amerikaanse band één van de bekendste en meest catchy hits uit het alternatieve genre. Maar – en de fans weten dit allang – deze groep heeft méér te bieden heeft dan die ene song waar Vodafone en Fifa mee aan de haal gingen.

Met wel 10 albums op hun C.V. varieert het Dandy Warhols-geluid van uitgesponnen psychedelische gitaarsongs naar kortere popgeoriënteerde liedjes: alsof The Kinks, The Who en The Velvet Underground zijn opgestaan in the 90’s. Blijvend is in ieder geval het speelse en relaxte karakter, waar je – mede dankzij die karakteristieke, lijzige zang van zanger Courtney Taylor Taylor – altijd op kunt rekenen. 

David Bowie fan
Of je nu warm loopt voor shoegaze vol trage, zwierige geluiden of meer fan bent van catchy powerpop, een bezoek aan een optreden van The Dandy Warhols is sowieso de moeite waard: dit is één van die zeldzame bands die live beter klinkt dan op de cd’s. Geloof je ons niet? Geloof dan David Bowie, die de band na een optreden op Glastonbury zo onder de indruk was dat hij de band als support-act vroeg voor zijn tour.

In april 2016 pronken The Dandys met het laatste wapenfeit ‘Distortland’. “Zolang ze dit soort lekkere plaatjes blijven maken, hoeft de inmiddels 48-jarige Taylor-Taylor nog lang niet met pensioen,” oordeelde website Muzine daarover. Als de mannen vanvond die kersverse songs afwisselen met heerlijke klassiekers kan het niets anders dan een mooie avond worden. 

“Iedereen die de The Dandy Warhols wel eens live heeft gezien, weet wat een ontzettend gezellig, origineel en tegelijkertijd gek en bezwerend partijtje dat kan zijn.” Podiuminfo

Telegram
De Engelse band Telegram brouwt een eigen smakelijke cocktail van glamrock- en Krautdeuntjes. Behoorlijk aanstekelijk! En goed nieuws: deze heerlijke band staat in het voorprogramma van The Dandy Warhols.

Afterparty 
DJ Rescue (oftewel Zia van The Dandy Warhols) zal na het optreden in het Paard het feest nog voortzetten en kruipt achter de draaitafels in De Zwarte Ruiter Den Haag (Grote Markt)! Meer info vind je hier