THE GREAT COMMUNICATORS

Deze Haags-Amsterdamse indierockband komt met charmante collegerock en een gloednieuwe plaat. Voorprogramma: Charlie Orleans

donderdag 13 oktober 2016 8358

Voorprogramma: Charlie OrleansDe officiële aftershow van The Great Communicators vindt vanavond plaats in het Paard café! Om 22.30 uur staat daar een surprise act voor je klaar en tot in de late uurtjes worden er plaatjes gedraaid door (bekende gezichten van) TGC.Afgelopen januari stonden The Great Communicators op Eurosonic/Noorderslag en daar volgde een bijzonder goede recensie op, die ‘The Great Communicators is er nu écht klaar voor’ kopte. De Haags-Amsterdamse indierockband legt momenteel de laatste hand aan hun eerste full- length album, opgenomen in de Kytopia-studio.

Voor liefhebbers van Young The Giant | Bombay Bicycle Club Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Roadtrippen met de Communicators
De muziek van het zestal rondom Arend Dijkstra en Gaia Slotboom voelt naar eigen zeggen als ‘een fijne rondrit langs de kust met de wind in je haren, opzwepende melodieën met beladen gitaren en spannende arrangementen die levenslustigheid uitstralen’. Live spat deze speelse energie dan ook van het podium. Tijdens de Popronde in 2014 waren ze in ieder geval een van de grote favorieten.

Een nieuwe plaat
Debuut EP Bide Your Time werd door de Canadese Dave Newfeld geproduceerd, die eerder al platen van Broken Social Scene in elkaar sleutelde. Voor de eerste plaat zocht de band het dichter bij huis: producer Simon Akkermans (Bombay, C-Mon & Kypski) is aangesteld om het krachtige live-geluid van The Great Communicators op plaat zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

The Great Communicators zijn:
Arend Dijkstra – zang/gitaar
Gaia Slotboom – zang/toesten
Tim Hoekstra – gitaar
Alexander van den Kleyenberg – zang/gitaar
Timothy Dunn – zang/bas
Marco Burggraf – drums

Charlie Orleans
Kersverse Charlie Orleans schrijft melancholische liefdesliedjes en verpakt deze in een groovende en swingende vorm. Invloeden van alt pop/rock tot R&B maken het een kenmerkend geheel wat live als trio tot leven wordt gebracht.

Deze avond maakt deel uit van de Haagse Pop Week