ADMIRAL FREEBEE SOLO

vrijdag 9 maart 2012 2012

SEMI-SEATEDAdmiral Freebee, oftewel Tom van Laere, is een opvallende verschijning. Doorgebroken middels de Humo Rock Rally van 2000 is de Vlaamse admiraal al jaren een van de meest succesvolle roots-rock artiesten van de Lage Landen. Met een koffer vol waanzinnige verhalen en doorleefde songs, reist hij voor een solo concert naar Nederland af.

Pop/Rock
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

De laatste jaren ontpopte Tom Van Laere zich ook meer en meer als een geboren verteller die de nummers laat voorafgaan door verhalen vol absurde humor, oprechte ontroering en ‘intens’ verdriet. Met een verzamelalbum aan nummers, genaamd ‘Wreck collection – The Singles’, wordt het publiek getrakteerd op het beste van het beste dat de band in de afgelopen 11 jaar heeft gecreëerd.
Naast een piano en diverse gitaren brengt de man nog verschillende andere instrumenten mee om het perfecte serum tegen winterdepressies en andere kwalen te brouwen. Of zoals de ‘The Man, The Talent’ het op zijn laatste plaat zelf verwoordde: ‘Each one gets the honey, Each one gets the knife, But fools like us baby, Always survive’. Solo en semi-seated een spannende uitdaging voor Admiral Freebee? No way! Tijdens deze solo clubtour laat van Laere zien dat hij van niet alleen admiraal, maar ook koning en keizer is van de rootsrock.

“Jankende gitaren en uitgesponnen instrumentale stukken nemen het publiek bij de kraag tijdens ‘Hymns for Demons’, en ook ‘Get out of Town’ is een muzikale explosie. Dit is Admiral Freebee op zijn best.” – KindaMusik