LIL KLEINE

Na het succes van 2015 een clubtour door Nederland.

vrijdag 11 maart 2016 8358

Bezoekers jonger dan 12 jaar mogen naar binnen onder begeleiding van een volwassene (18+). Per begeleider max. 4 personen.

Hip Hop-
archief
  • Grote zaal
  • 18:00
  • 19:00
Nieuwsbrief

Meet & Greet + show: €39,50 (ex. fee)
Alleen show: €13,50  (ex. fee)

Begin 2016 werd Lil Kleine’s nieuwe, eerste solo-album ‘WOP’ gereleased. En wat er toen gebeurde was ongelofelijk: in een dag werd het album maar liefst 1,5 miljoen keer (!) op Spotify beluisterd. Hiermee breekt hij de records van Marco Borsato en zelfs Justin Bieber in Nederland. Om daar nog een schepje bovenop te doen staat het album op nummer 1 op iTunes. Op 4 maart wordt bekend dat het album een gouden status heeft bereikt. 

Topdown Tour
Lil Kleine, werd één van de meest succesvolle en ook besproken artiesten van 2015 door ondermeer door zijn hit Drank & Drugs met Ronnie Flex. Daarom is het tijd voor een tournee langs de grote poppodia van Nederland: TOPDOWN TOUR. En op 11 maart is Den Haag aan de beurt. De muzikale rebel belooft een drie uur durende show met uiteraard zijn grote hit Drank & Drugs. Daarnaast neemt hij tijdens zijn tour diverse support acts mee: SFB, Bokoesam en Jonna Fraser.

Het succes vieren met fans
Lil Kleine kijkt terug op een overdonderend 2015. Drank & Drugs beheerste niet alleen in de Top 40, maar was ook het gesprek van de dag. Mede door de controversiële clip werd het nummer zelfs in de Verenigde Staten opgemerkt. In de eerste zeven weken na de lancering werd de clip van Drank & Drugs maar liefst 10 miljoen keer bekeken, terwijl de teller nu op het dubbele aantal staat. Hij was Neerlands op één na beste gestreamde artiest op Spotify en stond op festivals als Lowlands, Appelsap en Solar. Lil Kleine groeide uit tot een regelrecht jeugdidool. Hij staat te trappelen om op tournee te gaan: “Voor mij is de Topdown Tour een prachtige manier om het succes van de afgelopen tijd met mijn fans te vieren. Ik heb in 2015 zo’n 300 optredens verzorgd, maar met Topdown gaan we een stap verder. Het belooft een drie uur durend spektakel te worden, waarmee ik niet alleen voor mijn fans maar ook voor mezelf een volgende stap in mijn carrière zet.”

De loopbaan van Lil Kleine bestrijkt meer dan alleen het jaar 2015. Hij heeft al een reeks gouden en platina albums weten te verzamelen. Investeren in de liefde, Hoog/Laag en het album New Wave verdienden goud, No Go Zone en Zeg dat niet kregen platina en Drank & Drugs bereikte zelfs de triple platina status. Hij behaalde ook al een topnotering met zijn versie van Ik voel me zo verdomd alleen… die hij voor het programma Ali B op volle toeren maakte.