DAZZLED STICKS

Samenwerking tussen Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds) en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst).

donderdag 4 februari 2016 8358

Op een decemberochtend staan twee mannen in pak een liedje te oefenen. Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds) en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) hebben elkaar net pas voor het eerst de hand geschud, maar zullen later die dag samen een nummer spelen op een begrafenis van een bekende uit de muziekindustrie. Ze waren beiden gevraagd op te treden en Sticks zou ‘Spaanse Vlieg’ doen, maar de originele versie voelde nogal ongepast, met die beukende beats en dikke bassen. Wellicht kon Tjeerd Sticks begeleiden op gitaar voor een meer ingetogen, akoestische versie?

Voor liefhebbers van Sticks met Tjeerd Bomhof Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

En nu is er een album: ‘Dazzled Sticks’, vol “vrije associaties die overal toe mogen leiden”, aldus Sticks. Met beats die soms hypnotiserend zijn (‘Blijven Lopen’), dan weer beheerst stuiterend (‘Soefies’) of onweerstaanbaar groovend (‘Dans’). Met teksten over voetbalvandalen in Bloemendaal aan Zee, over slechte lichaamshygiëne en over dat je niet zo moeilijk moet doen. Met Tjeerds jaren tachtig-synths en zanglijntjes die een speels één-tweetje doen met de aangenaam monotone raps van Sticks. Nuchter relativeert die het moderne leven. “Hoe belangrijk is alles echt?” vraagt hij zich af op ‘Wat Je Doet Voor Een Ander’.

Support: Sillo! Sticks zelf is in ieder geval laaiend enthousiast over deze rapper, die zorgt voor rauwe snijdende beats, authentieke, eerlijke raps en veel energie