BEWILDER

Groovy indie songs met glooiende synthesizerpartijen met folky uitstapjes. Support: Lea Kliphuis.

donderdag 10 maart 2016 8358

Voorprogramma: Lea Kliphuis

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

De wildernis van Vlieland
Bewilder duidt op het woord ‘wildernis’, een toestand waar zanger Maurits Westerik zo’n twee jaar geleden in verkeert. Hij heeft bergen ideeën en stapels liedjes. Vrienden aan wie hij het laat horen, stellen direct voor om er als band mee aan de slag te gaan. De band vertrekt naar Excelsior’s buitenverblijf op Vlieland, waar de band met producer Henk Jonkers (Hallo Venray) eerst demo’s opneemt en later werkt aan een volledig album. Bewilder de band. Dear Island de plaat.

Een plaat vol verrassingen
Dear Island staat vol onverwachte wendingen, je weet vooraf nooit hoe het afloopt. Dat past ook goed bij de Twin Peaks tic die alle bandleden met elkaar delen, en die zich muzikaal uit bij de soms zacht glooiende synthesizerpartijen van Arjen de Bock. Alsof soundtrack componist Angelo Badalamenti mee gluurt over zijn schouders. De andere bandleden, drummer Bram Hakkens, bassist Jeroen Overman en gitarist Arjan Kamphuis voegen de elementen swing en rock toe aan de intrigerende spanningsboog.

Steeds vernieuwend
De liedjes eindigen nooit zoals ze zijn begonnen. ‘Ze zijn zo onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail. Het voelt vertrouwd, maar het loopt alleen net even anders af,’ licht Westerik toe. ‘Tot op heden hebben we nog niet één optreden hetzelfde gedaan.’ Het blijft altijd enerverend.

Voorprogramma: Lea Kliphuis
Lea is haar naam: zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. In 2010 bracht ze haar debuutalbum Can I Come By? uit bij Excelsior Recordings; een haast nostalgisch album, volwassen en doorleefd. Een folkrockplaat met wortels in het Amerika van eind jaren ’60 en begin jaren ‘70. Liedjes over liefde, heimwee en thuiskomen in je eigen stad. Lea is na een lange schrijfperiode weer terug met een gitaarkoffer vol nieuwe liedjes. In november wordt haar tweede album uitgebracht door Excelsior Recordings.