SASS JORDAN

woensdag 20 januari 2016 2016

Voorprogramma: Chris Caddell and the Wreckage 

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

De Canadese rockdiva Sass Jordan draait al een tijdje mee. Ze scoorde vanaf de jaren 90 verschillende hits zoals ‘Highroad Easy’ en”Make You A Believer. Ze heeft behoorlijk wat wapenfeiten op haar naam staan: zo won zij de Billboard’s Best Female Rock Vocalist Award, zong zij een duet met niemand minder dan Joe Cocker voor de soundtrack van “The Bodyguard” en werkte zij eerder met muzikale zwaargewichten zoals Aerosmith, Alice Cooper, Cheap Trick, Van Halen, Carlos Santana en bovengenoemde Joe Cocker.

Op de buis en op Broadway
Naast zingen en muziek schrijven is Sass ook nog eens regelmatig te zien op de buis bij o.a. Canadian Idol en de serie Sisters. Als actrice  was de hoofdrol als Janis Joplin op haar lijf geschreven, de ‘Broadway’musical ‘Love Janis’ was dan ook een groot succes.

Album From Dusk ‘Til Dawn
Haar laatste album genaamd From Dusk ‘Til Dawn is geïnspireerd op de sfeer van Zuid-Californië in de late jaren ’70. De plaat klinkt als Janis Joplin en Tina Turner die samen naar huis lopen na een avondje in de kroeg. De avond is volgens Sass namelijk hét moment waarop we de persoonlijke staat van passie, eenzaamheid, stilte, angst en dromen het sterkst voelen en dient daarom als een perfecte inspiratiebron.

De laatste keer dat Sass Jordan ons land aan deed was in 2009, nu gaat Jordan Europa laten horen waarom ze nog steeds één van de meest indrukwekkende vrouwelijke rock- en bluesvocalisten is. Begin 2016 komt ze naar Nederland voor een vijftal clubshows.