ZUCO 103

Brazilectro, een aanstekelijke mix van samba en elektronische muziek.

vrijdag 8 april 2016 8358

Dit concert wordt gepresenteerd door Jazz070. Een initiatief van ProJazz, Prospero, Dans en Muziek Centrum, Paard van Troje en het Koninklijk Conservatorium.

World
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Het was even stil rond Zuco 103, maar ze zijn terug en hebben maar één missie: overal op de wereld het publiek op z’n kop zetten. De band – die alweer sinds 1999 bestaat – maakte op binnen- en buitenlandse podia furore met de door hun bedachte Brazilectro-sound. Brazil-watte? Het is een mix van samba, jazz en elektronische muziek, met invloeden uit de wereldmuziek, dub en drum ’n bass. Jep, goede cocktail! De aanstekelijke sound deed het logischerwijs ook goed op gerenommeerde festivals als Rock Werchter, Lowlands en North Sea Jazz.

Het trio bestaat uit een Nederlandse drummer, Duitse toetsenist en Braziliaans-Nederlandse zangeres. De bandleden beleefden de afgelopen jaren wat soloavonturen, maar het bloed gaat waar het niet kruipen kan en de drie komen in 2015 weer bij elkaar. De comeback wordt gevierd met een ‘Best Of’- compilatie en een splinternieuw album. Met die hernieuwde energie belooft dit een daverende live-show te worden!