THE YOUNG FOLK

Ierse band met alternatieve folk. Support: AlascA.

donderdag 3 maart 2016 8358

Voorprogramma: AlascA

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

The Young Folk is een jonge Ierse folkgroep die eind vorig jaar het debuutalbum ‘The Little Battle’ uitbracht op het Pixie Pace Record label.  De bandleden omschrijven hun muziek  als “alternative folk”.

Folk in een modern jasje
The Young Folk is zowel de naam als de filosofie van de band. Hoewel The Young Folk zijn “folky” invloeden erkent, komt de band op voor zijn eigen jongere versie van ‘altfolkpop’. Live bestaat de band onder andere uit akoestische en elektrische gitaren, piano, bass, drums, mandoline, banjo, trombone, melodica, xylofoon en harmonica. De band voegt het gevoel van de eigen generatie toe aan het erfgoed van de Ierse folk muziek, wat songwriter Anthony Furey in het bloed heeft zitten als de zoon en neef van leden uit het legendarische Fureys.

Geen onbekende in de scene
The Young Folk heeft de laatste jaren zowel op de Dublinse planken gestaan als die in de UK, VS en Canada. Er werd geopend voor onder andere Midlake en Imelda May en ook maakte de band deel uit van The Whiskey Sessions met onder andere I am Kloot, Gomez, Turin Barkes, Badly Drawn Boy, British Sea Power en Jon Allen.

The Young Folk “quite simply, one of the most promising young bands to come out of Ireland in several decades” – Maverick magazine

AlascA
Uit Volendam klinkt naast de palingsound nu ook het geluid van een tokkelende banjo. “European country” noemt AlascA het. Al weer ruim drie jaar geleden verscheen het debuutalbum ‘Actors & Liars’, waar AlascA de 60’s en 70’s liet samensmelten met de huidige indiescene tot een ijsblok van een album. Dit jaar slaat AlascA de saloondeurtjes open met een tweede album, getiteld ‘Prospero’. De mariachitrompetten en slide guitars zijn uit de kast gehaald en afgestoft en vormen samen met de saloonpiano een rijk en rauw pallet, waarbij je je even in een oude kelder in New Orleans waant.