RANDY NEWMAN @ Zuiderstrandtheater

maandag 19 oktober 2015 2015

Let op: dit concert vindt plaats in het Zuiderstrandtheater. Tickets uitsluitend verkrijgbaar via het Zuiderstrandtheater (online & via kassa van Dr. Anton Philipszaal & Lucent Danstheater). Randy Newman is al decennialang een van de meest geliefde songwriters ter wereld. Hij schreef filmmuziek voor o.a. Toy Story en Cars, maar maakte ook furore als solo-performer.De inmiddels 71-jarige Amerikaan is maar liefst zestien keer genomineerd voor een Oscar en won er uiteindelijk twee. Op maandag 19 oktober is Newman te gast in het Zuiderstrandtheater in de haven van Scheveningen.

Pop/Rock
archief
  • 17:30
  • 18:15
Nieuwsbrief

You’ve got a friend in me
Randy Newman begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd. Na enkele solo-albums te hebben uitgebracht, met daarop onder andere het controversiële hitnummer ‘Short People’, welke in de staat Maryland zelfs bijna werd verbannen, zette hij zijn eerste stappen in de filmindustrie als soundtrackcomponist. Het bleek een gouden zet: Newman componeerde welbekende scores voor Disney/Pixar, waaronder de drie Toy Story’s, Monsters Inc. en Cars, maar ook voor filmkrakers als Ragtime, Awakenings, The Natural en Seabiscuit.

Singer-songwriter avant la lettre
Ook buiten de filmwereld is Newman een grote naam, mede dankzij de kenmerkende ironie die hij regelmatig verstopt in zijn maatschappijkritische songs. Grote artiesten coverden zijn werk, waaronder Peggy Lee, Nina Simone, Joe Cocker, Art Garfunkel, Dusty Springfield, The Everly Brothers Lynn Anderson en Alan Price. Tijdens zijn live performances kan Newman putten uit het omvangrijke oeuvre, dat van hem een singer-songwriter avant la lettre heeft gemaakt.