WATSKY

zaterdag 18 mei 2013 2013

Support: Dumbfoundead

Hip Hop-
archief
  • Kleine zaal
  • 21:00
  • 21:30
Nieuwsbrief

De Amerikaanse George Watsky is ziekelijk veelzijdig: naast rapper is hij ook tekstschrijver en een performer die schijnbaar moeiteloos schakelt tussen grappige, ernstige, technische, complexe en oprechte teksten. Na de American ‘hip hop dream’ te hebben waar gemaakt, is hij nu te zien in Europa met  zijn nieuwe album ‘Cardboard Castles’.

Watsky kickstartte zijn carrière door in één jaar de ‘Youth Speaks Grand Slam’ finales én de ‘Brave New Voices National Poetry Slam’ te winnen. Onmiddellijk daarna verscheen hij in het laatste seizoen van ‘Def Poetry’ op HBO. In 2010 piekte de plaat ‘Watsky’ op # 7 in de iTunes hiphop charts, terwijl hij als een razende het internet over ging met zijn nog snellere raps. In reactie op zijn enorme websucces volgde een uitnodiging door twee zeer grote TV shows in Amerika: de Ellen DeGeneres Show en Last Call. En zo geschiedde… Watsky werd een hit.

In de Verenigde Staten heeft hij al meerdere succesvolle tours gedaan en met het uitkomen van het album ‘Cardboard Castles’ ligt nu ook de rest van de wereld open voor deze hiphopster in wording.

Dumbfoundead
Deze jonge Koreaans-Amerikaanse rapper zit vol charisma, is uitgerust met een brede grijns, besmettelijke houding en een heel arsenaal van snelle, gevatte rhymes.