SWAMP DOGG

Swamp Dogg komt op 8 september naar PAARD! Jerry Williams Jr. die vanaf 1970 bekend staat als Swamp Dogg, zet zich af tegen de conventies van de commerciële R&B. In zijn met soul doordrenkte nummers komen verrassende elementen, zoals het gebruik van auto-tune, terug. Dit is vooral te horen op het album Love, Loss and Auto-Tune.

donderdag 8 september 2022 8377

Swamp Dogg komt op 8 september naar PAARD! Jerry Williams Jr. die vanaf 1970 bekend staat als Swamp Dogg, zet zich af tegen de conventies van de commerciële R&B. In zijn met soul doordrenkte nummers komen verrassende elementen, zoals het gebruik van auto-tune en genrewisselingen, terug. Dit is vooral te horen op het album Love, Loss and Auto-Tune. Hiermee toont Williams aan dat hij zichzelf en zijn muziek blijft ontwikkelen.

Soul
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

In 2010 was Swamp Dogg te bewonderen op het North Sea Jazz festival, waar hij een levendige show weggaf. Eerder werd hij genomineerd voor een Grammy Award voor het co-schrijven van het nummer She’s All I Got van Johnny Paychecks en werd hij door de Rolling Stone opgenomen in het lijstje met de 20 beste Country en Americana nummers van 2020.

Dit concert is in samenwerking met ProJazz.

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

“ Now, at age 76, Williams is taking another hard left with “Love, Loss, and Auto-Tune,” a surprising new album that maintains his experimental streak even as it demonstrates his perseverance in an unforgiving business. “

Mikael Wood – The Los Angeles Times