ROB DEKAY

Nederlandstalige country met flinke dosis soul en samenwerkingen met o.a. Akwasi en Guus Meeuwis

woensdag 23 maart 2022 8377

Zijn liedjes gaan over de grote dingen des levens: de liefde, afscheid, problemen. Hij schakelt tussen kleine en grote vraagstukken, maar altijd met de pen van een poëet. We hebben het hier natuurlijk over Rob Dekay, hij is een vat vol tegenstrijdigheden met niet alleen kleurrijke tatoeages, maar ook een kleurrijk CV. Inmiddels is Rob vooral bekend als Nederlandstalige singer-songwriter, als dé mol uit het twintigste seizoen van Wie Is De Mol en als Judas uit The Passion 2021 waarna hij een nummer 1 hit scoorde met Ik Ben Maar Een Mens. 23 maart 2022 staat Rob Dekay in PAARD!

Pop/Rock
archief
  • Kleine Zaal / Small Hall
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Rob Dekay (34) maakt eigenzinnige Nederlandstalige liedjes met country en folk-invloeden. Met zijn stoere uiterlijk – een lichaam vol tatoeages en altijd een hoed op – zet hij mensen onbewust op een dwaalspoor, maar dat deert hem niet. “Als mensen mij zien, verwachten ze misschien dat ik ‘fuck the world’ rockmuziek maak. Maar gelukkig leven we in een tijd waarin het steeds minder uitmaakt hoe je eruitziet.” Toch klopt het beeld van ‘ruwe bolster, blanke pit’ als je naar zijn optimistische en romantische teksten luistert. “Mijn liedjes zijn vrolijk. Ook als het onderwerp zwaar of treurig is, dan probeer ik dat te doen met een vrolijke noot,” aldus Rob.

Irene Hin

Irene Hin slaat als songwriter een muzikale brug tussen country en bluegrass uit de jaren 60 en popmuziek uit de jaren 00. Kenmerkend zijn haar licht hese stem en frisse, autobiografische teksten. Haar liefde voor muziek ontstond toen ze acht jaar was. Waar leeftijdsgenoten luisterden naar bekende kinderliedjes, kreeg zij geen genoeg van Johnny Cash, Dolly Parton en Tammy Wynette. Tegelijkertijd zong zij op haar slaapkamer mee met popsterren als Michael Jackson en Shakira. Jaren later, in 2015, zorgde een liefdesbreuk ervoor dat zij haar eerste liedje schreef. Wat begon als een creatieve uiting van haar gevoelens, groeide de afgelopen jaren uit tot de droom om ooit op een podium te staan met haar eigen band.

In 2021 richt Irene zich op het schrijven van Nederlandstalige popliedjes, waarin ze uitgesproken kwetsbaar durft te zijn. De eerste stap naar een tour langs alle poppodia is daarmee gezet.

“ Hou vol en stop nooit! “

Rob Dekay 3voor12