MISS MARTHA HIGH & TIRF [NIEUWE DATUM]

donderdag 28 april 2022 2022

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst naar deze nieuwe datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

De bijdrage van Miss Martha High aan de ontwikkeling van het soul is onbetwistbaar. Geboren in Victoria en opgegroeid in Washington DC, startte ze met zingen voor publiek op een jonge leeftijd. Tijdens een talentshow op haar school werd ze ontdekt door niemand minder dan Bo Diddley. Hij introduceerde haar aan opkomende band The Jewels. Niet veel later werd ze lid van de band van Bo en nam een hit op met legende George Clinton. In 1965 ontdekte James Brown haar en dat was de start van Martha haar 32 jaar lange carrière naast The Godfather, de langste van alle achtergrondzangers die hij heeft gehad.

Soul
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

50 jaar na da start van haar carrière heeft Martha haar bijnaam ‘the hardest working woman in show business‘ verdiend. Ze sierde podia overal ter wereld, van intieme jazzclubs tot in zalen als The Boston Garden. Na haar nieuwe samenwerking met het Italiaanse label Blind Faith Records en de Italiaanse producer Luca Sapio, is ze eindelijk terug met een nieuw album Nothing’s Going Wrong.