XIXA

De perfecte, swingende mix van Latijns Amerikaanse beats en psychedelische gitaren

woensdag 19 juni 2019 8368

XIXA is een uit Arizona afkomstige psychedelische rockband die net zo onheilspellend is als dat het de zaal omver rockt. Hun Latijn-Amerikaanse sound klinkt samen met de psychedelische cumbia, alsof ze altijd al samen hoorden. De band weet elke keer opnieuw het Amerikaanse Tucson volledig over je heen te gieten, je zou bijna denken dat je in de woestijn terecht komt als je de deur uitloopt.

Voor liefhebbers van Amerikaan-Latijns, filmisch Clint Eastwood stijl
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Op 15 februari kwam hun nieuwste EP ‘The Code” uit. Met deze aanwinst zijn ze nog dieper de ‘dessert’ in gekropen om hun cumbia getinte rock meer ruimte en de juiste energie te geven. Dit alles is gebrouwen tot een betoverende mix van swingende, rauwe collectie songs. Maar dat is niet het enige wat ze mee zullen brengen op 19 juni. Begin juni komt hun tweede volledige album uit, maar daar moeten we dus helaas nog even op wachten.

Support:
Om het concert van XIXA compleet te maken, staat de Amsterdamse band The Shady Greys in het voorprogramma. Het duo maakt ‘dirty garage-blues’ muziek met enkel een scheurende gitaar en een cajon!

“ Als je jouw ogen sluit waan je je in een film van Clint Eastwood. En lijkt het nou zo, of wordt het echt warmer? “

3voor12 over show tijdens Crossing Border Festival