THE MAGIC NUMBERS

Londense indie-rock band

maandag 15 april 2019 8368

Het heeft even geduurd maar de Londense broertjes en zusjes van The Magic Numbers zijn terug! En wel met Outsiders, album nummer vijf, vernoemd naar het gevoel dat de vier altijd gehad hebben. “As a band, and as people, we’ve never really fit in. Even when things escalated quickly for the band, and we were at some awards ceremony, we always felt like we stuck out. It was the time of indie bands like The Strokes and The Libertines – and then there we stood.”  aldus Romeo Stodart. Sneu? Nou, helemaal niet. Het zijn toch altijd de buitenbeentjes die de lekkerste muziek maken en The Magic Numbers bewijst dat maar weer.

Het album heeft heerlijke rockende tracks met bijna stadionrock-achtige allure en een bluesy feel. Maar Magic Numbers zou Magic Numbers niet zijn als alle tracks op ‘Outsiders’ totaal anders zouden klinken. Het lijkt wel alsof de tien tracks uit duizenden verschillende vaatjes zijn getapt. Het ene vaatje duidelijker dan de ander. In Shotgun Wedding hoor je bijvoorbeeld de drive van Herman Brood’s Never Be Clever, bij ‘Ride Against the Wind’ kun je zo ‘Pretty Woman’ van Roy Orbison meezingen en ‘Wayward’ heeft een fijne John Mayer-vibe.

 

indie-rock Pop & Rock
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Het is inderdaad niet nieuw dat onze geliefde getalletjes veel verschillende invloeden gebruiken, maar het op Outsiders gepresenteerde kleurenpalet is kleuriger, meer divers en mooier dan eerder. Leunend op een bluesy-gitaargeluid, geïnspireerd door David Bowie, die in de tijd dat ze dit album maakte, overleed. En dan hebben het we nog niet eens over de teksten gehad, waarin frontman (en tekstkunstenaar) Romeo Stodart refereert aan Kate Bush en Fred Neil.

Mocht je denken dat ‘Outsiders’ een klaagzang is over hoe het is om nergens bij te horen, dan heb je het mis. The Magic Numbers omarmt het zijn van een buitenbeentje en dat is bewonderenswaardig.

Morrissey & Marshall

Het is nog maar een paar jaar geleden dat Darren Morrissey en en Greg Marshall van uit Dublin vertrokken naar Londen met twee akoestische gitaren en de droom om van muziek te kunnen leven. En dat lijkt steeds beter te gaan lukken. Met hun indie-rock sound en prachtige nummers zijn ze beetje bij beetje al de wereld aan het veroveren en op 15 april spelen zij als support act van The Magic Numbers.

“ Still the perfect soundtrack to T-shirt weather “

-Ella Alexander voor Independant UK