VAUDOU GAME

vrijdag 12 april 2019 2019

Sinds 5 jaar toert Vaudou Game stad en land af met hun opzwepende en hip hop moving voodoo-funk. Van Japan tot Zuid-Afrika, van Zweden tot Canada, overal staan mensen in de rij om deze strak funkende groep in levende lijve te zien. En terecht, met een charismatische frontman als Peter Solo en een retestrakke band erachter draait ieder concert gegarandeerd uit op een heerlijk dansfeest.

afrobeat afrodisco afrofunk highlife voodoo-funk
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Vaudou Game is de muzikale creatie van Peter Solo, geboren in Aného-Glidji, Togo, een belangrijke plek in zijn voodoo-cultuur. Geïnspireerd door de energieke afrofunk uit de jaren ’70, combineerde ook hij voodoo-ritmes met funk en soul.

Na het debuutalbum ‘Apiafo’ (2014), het vervolg ‘Kidayú’ (2016) en bijna continue toeren, heeft Vaudou Game eind 2017 een adempauze genomen. Het resultaat is de nieuwste plaat ‘Otodi, die uitkwam afgelopen oktober. Dat niet alleen, ook de bezetting is behoorlijk veranderd. Naast Peter Solo zijn twee andere Togolezen de groep komen versterken als ritmesectie en is de groep nu half Togolees en half Frans. Natuurlijk zijn afrofunk en afrobeat nog immer leidend, maar op de nieuwe plaat is ook ruimte voor highlife en afrodisco.

“ "Spiritueel, mysterieus en authentiek: Vaudou Game is een bijzonder muzikaal toverdrankje." “

The Daily Indie