BROKEN BRASS ENSEMBLE

Ambassadeurs van de Urban Brass zorgen ervoor dat jij niet stil zal staan!

zaterdag 9 maart 2019 8368

Deze achtkoppige band uit Friesland tilt het geluid van New Orleans Brass naar een geheel nieuw level. Broken Brass Ensemble weet de krachten van Funk, Jazz, Hip hop en Soul te combineren tot een euforische groove waarbij ze het nostalgische geluid van New Orleans Brass verweven met ietwat gekke, mooie en eigenaardige melodielijnen. Één ding is in ieder geval heel erg zeker, en dat is dat dit optreden een feest gaat worden.

funk Hip Hop- Jazz Soul
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Broken Brass Ensemble wist het Europese publiek te laten vallen voor hun heroïsche melodieën en speelden onder andere al op North Sea Jazz, Eurosonic/Noorderslag, Shambala en Fusion Festival. Met meer dan 400 shows op hun naam en het stopbord nog lang niet in zicht kunnen we er zeker van zijn dat deze band, bestaande uit ambassadeurs van de Urban Brass, er eentje is om in de gaten te houden!

Haal je funky outfit uit de kast, want er wordt op deze avond ook gedanst op de muziek van voorprogramma Banana Savannah. “Good vibes and positive energy.” Dat is waar het bij deze groove-gerichte band om draait. De invloeden van bands als The Meters, Curtis Mayfield, en Parliament-Funkadelic zijn goed terug te horen in hun nummers en met hun hedendaagse kijk op de 70’s maken zij funk weer “fresh”.

“ ‘There was an undeniable feeling of fun, community and coming together when the irresistible rhythms and an abundance of high passion energy got the audience on their feet’ “

Time Out Magazine (UK)