HOOVERPHONIC

Razend populaire Vlaamse band met nieuwe zangeres

donderdag 13 december 2018 8365

Dat onze zuiderburen hele mooie muziek kunnen maken wordt -wederom- bewezen door Hooverphonic, dat in de jaren ’90 opkwam als het Belgische antwoord op Portishead en Massive Attack.  Voor de kenners zal het misschien even wennen zijn: de microfoon is onlangs doorgegeven aan Luka Cruysberghs, de winnares van de Belgische Voice. Het nieuwe materiaal van de band bleek perfect bij haar stem te passen, maar uiteraard moesten ook de klassiekers overtuigend gebracht worden. Om te testen hoe dat klonk, organiseerde de band een showcase voor een beperkt, maar kritisch publiek in cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. “Toen Luka ook daar indruk maakte, wisten we dat we onze nieuwe zangeres hadden.”

Als nieuwe aanwinst gaat Luka voor een bruisend nieuwe start, beginnend met een tournee door de VS: in het buitenland zijn ze al jaren gigantisch populair en wordt hun muziek gedraaid in series als Sex & The City. Om over hun prijzen maar te zwijgen: De ambient/triphop/pop-act haalde meerdere malen een ZAMU Award, hun album The President of the LSD Golf Club werd bekroond met de Cutting Edge Award 2008 en Hooverphonic werd in 2011 ook bekroond als beste groep bij de Music Industry Awards 2011.

ambient pop triphop
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Op dit moment bestaat de band uit bassist en programmeur Alex Callier, gitarist Raymond Geerts en zangeres Luka Cruysberghs. De zangeres leerde Alex Callier kennen door haar deelname aan The Voice, maar volgens Luka was het geen cadeautje dat ze zangeres van Hooverphonic werd: “Allesbehalve. Ik heb hier zélf keihard voor gewerkt. En dit was niet eens het oorspronkelijke plan.”

Toen ze ‘The Voice van Vlaanderen’ won zei coach Alex nog dat hij zijn winnares ging helpen bij het uitbouwen van een zangcarrière. “Ik had haar tien nummers gegeven om uit te proberen. Eentje daarvan, ‘Romantic’, moest de nieuwe single van Hooverphonic worden en net die vond ze de beste”, vertelt Alex Callier. “‘Oei, maar die is voor Hooverphonic…’, zei ik. Totdat ik haar versie beluisterde. Wauw, zò moet dit nummer klinken. Ik had nog al andere zangeressen het lied laten inzingen, maar niemand raakte mij zo diep in het hart zoals Luka.”

“ De nieuwe ‘leading lady’ Luka Cruysberghs heeft een stem die enorm goed bij de sound van Hooverphonic past en daarom verbaast het ook niet dat het nummer zo goed werkt. “

Dansendeberen.be