KADAVAR

Smerige, retro hardrock met een fijne scheut spacerock

zondag 4 november 2018 8365

Tijdschema:
19:30 deur open
20:30 Monolord
21:40 Kadavar

Wie dacht dat uit Berlijn alleen maar techno dj’s kwamen van vergevorderd niveau, heeft duidelijk nog geen kennis gemaakt met de hardrockers van Kadavar. Dit powertrio brengt het smerige en retro 70’s geluid van bands als Black Sabbath en Led Zeppelin weer tot leven. Voeg daar een fijne spacerock scheut (Hawkind?) aan toe en je snapt dat Kadavar één van de meest opwindende acts uit de scene is. Hun stonerrock vol dodelijke gitaren is deze zomer eerst nog op festivals als Dour te horen, daarna zijn ze warm gespeeld voor een allesvernietigend optreden in Den Haag.

doom psychedelisch stonerrock
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

En nee, dat is niet enkel dood & verderf: de Duitse mannen tovert regelmatig een glimlach op je smoelwerk met melodieus gitaarwerk, pakkende refreinen & feelgood vibes.

Monolord
Het trio uit Gotenburg, Zweden, heeft iets zeldzaams: Monolord is een band die zowel het genre omvat als overstijgt. Het is als een wervelwind die alles opslokt op zijn weg. Hun donderende, maar nog steeds melodieuze, muziek heeft sinds hun debuut in 2014 in een korte tijd veel gekte los gemaakt, met een hondsdolle internationale fanbase als gevolg. Nu hun derde volledige album Rust uit is zal dat er niet minder op worden. En op 4 november kan je er live bij zijn…