PROTOJE & THE INDIGGNATION

Jamaicaanse grootheid met smakelijke mix van roots riddims, ska en pop

dinsdag 6 november 2018 8365

Tijdschema:

19:30 – Doors open
20:00 – Biga Ranx
21:15: – Protoje & The Indiggnation

Jamaica gaat een spannende nieuwe herleving van de reggae en dub scene tegemoet en experts en liefhebbers zijn het erover eens: Protoje speelt een grote rol in deze wederopbouw, ook wel genoemd de Reggae Revival. Als leider van de super fanatieke band “The Indiggnation” weet Protoje (alias: Oje Ken Ollivierre) de harten van zijn fans te raken met zijn filosofische, straight to the point teksten over woede, liefde en de angst die in deze generatie leeft onder een beat van roots riddim’s tot ska en heerlijke grooves.

Warmup DJ by JamJam Sound.

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Met al 3 studio albums op zak hebben Protoje en zijn Indiggnation al meerdere uitverkochte tours in Engeland, Amerika en Europa achter de rug, wist hij de BBC Hot List te halen en had hij meerdere hits als ‘Rasta Love’ en ‘Kingston Be Wise’ waarmee hij festivals als Glastonbury, Coachella, Reading & Leeds en Boomtown volledig mee omver blies. Dat zijn natuurlijk niet zomaar namen, maar geen reden voor de Jamaicaan om stil te zitten. In 2017 kwam zijn single Blood Money uit welke een ‘hot topic’ was, gezien de politieke lading van het nummer. En daarbij werd deze meteen uitgeroepen tot Number One Reggae song of 2017 door Jamaican Radio Personality. Op zijn nieuwste single Bout:Noon hoor je naast zijn melodieuze dub bass lines en relaxte R&B gitaren ook een paar hiphop invloeden. Wat ons heel benieuwd maakt naar de show, samen met The Indiggnation in het Paard op 6 november.

Biga Ranx
De Franse DJ Biga Ranx haalt zijn muzikale inspiratie uit reggae artiesten als Super Cat en Alton Ellis maar ook uit Amerikaanse rap. Een vreemde combinatie, horen we je denken. Maar dat blijkt een bijzonder dansbare mix te zijn. Bij zijn is meemaken!