BLAUDZUN

Stevige rock met bombastische instrumenten & indie/singer-songwriter liedjes

vrijdag 30 november 2018 8365

Zo’n 2,5 jaar na de release van zijn succesplaat ‘Promises Of No Man’s Land’ begon hij aan een zijn trilogie ‘Jupiter’. Een drieluik aan platen, waarbij Jupiter Part 1 en Jupiter part 2 nog in 2017 uitkwamen. Nu is daar _UP_, het laatste luik uit de collectie. ‘Een rijpere oogst’ volgens de zanger zelf. Een duidelijke afwijking van de eerste twee releases, maar wat niet betekent dat het niets met elkaar te maken heeft. De eerste twee platen waren nodig om er achter te komen wat voor Blaudzun zijn perfecte geluid is. En dat kun je dus horen op _UP_. Een fris, indie rock geluid. Maar zoals altijd hoor de bijzondere stem van Blaudzun hier ook duidelijk in terug.

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Zijn stemgeluid doet denken aan Win Butler van Arcade Fire, maar is desalniettemin uniek. Zeker in Nederland, wat erin resulteerde dat Johannes Sigmond eind vorig decennium als Blaudzun het land muzikaal veroverde. Nu zo’n 4 jaar geleden releasde hij zijn grootste succes tot nu toe uit: ‘Promises of No Man’s Land’ kwam binnen op 1 in de Album Top 100 en leverde de 3FM Award voor Best Alternative op.

Voorprogramma: Faradays
Onder de naam Faradays bouwt songwriter en natuurkundige Karindra Perrier aan haar indie/electronic popsongs. Popliedjes met experimentele sounds, waarin een bijzondere rol is weggelegd voor haar grootste obsessie: tijd. Faradays zijn de spreekwoordelijke dagen van creatieve afzondering waarin ze haar songs schrijft, vernoemd naar de afschermende werking van de kooi van Faraday.

 

“ Blaudzun weet op een geheel eigen manier mooie, vaak melancholische sfeertekeningen in zijn muziek te combineren met vrolijke liedjes. “

Maxazine over _UP_