STEAK NUMBER EIGHT & BRUTUS

Een double-bill vol harde rock/punk/metal van jonge artiesten

donderdag 4 januari 2018 8364

Yes, we hebben weer zo’n heerlijke double-bill voor je klaarstaan. De kneiter harde bands Steak Number Eight en Brutus zullen jouw avond vullen met ijzersterke gitaarrifs en stampende basslijnen.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Brutus
Brutus, het trio uit Leuven, België creëert punk zoals geen enkele andere band dat doet. Luister naar de opzwepende shoegaze gitaren, drums als op hol slaande paarden en de hartstochtelijke stem van drumster Stefanie Mannaerts en je begrijpt precies wat we bedoelen. Doorgaans is het op hun debuut plaat ‘Burst’ rammen en beuken, maar je wordt net zo goed verrast door stemmige post rock of filmische soundtrack passages. Na een overdonderende lijst van festival shows én een tourtje door the UK komen ze volgend jaar ook het Paard helemaal plat stampen.

Steak Number Eight
Als een tribute naar zijn overleden broer richtte Brent Vanneste op zijn 13e (!) de band ‘Steak Number Eight’ op. Verwijzend naar een songtitel van zijn broers metalband ‘Voidpoint’. Toen hun debuut EP in 2008 uitkwam kwamen deze postrock/metal tieners direct in de spotlight te staan van de hoge piefen en toen hun volledige debuut plaat in 2011 uitkwam werden ze al snel vergeleken met Mastodon, Killing Joke en Tool. Op hun laatste album ‘Kosmokoma’ vind je een eclectische mix van ruwe agressie aan de ene hand en een lichtere melodieuze sound aan de andere.