MILLIONAIRE

Belgische indieband maakt comeback met nieuwe plaat

woensdag 8 november 2017 8361

Na een stilte van zo’n 12 jaar kunnen we zeggen dat de groep rond Tim Vanhamel weer on a high is. Met alle vertrouwde Millionaire-elementen (nasty, groovy en edgy) maakt de Belgische indieband een onverwachte maar vertrouwde comeback: een nieuw album genaamd ‘Sciencing’ is geboren.  “De muziek op ‘Sciencing’ is energiek, urgent en op een prettige wijze verslavend,” zo oordeelde 8weekly met *****. Al is het niet meer louter stonerrock dat de klok slaat: er borrelt zowaar voodooblues, jazz, knettergekke funk, sixtiespop en trippy seventiessoul op deze spannende plaat.

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

In 2001 bracht Tim Vanhamel zijn eerste album onder de naam ‘Millionaire’ uit. Niet veel later namen grootheden als Muse en Queens Of The Stone Age hem mee op tour en tekende Josh Homme, waarmee Tim kort in Eagles Of Death Metal speelde, voor de productie van het tweede album.

Vanhamel kennen we niet alleen van Millionaire, want zo reeg hij ook parels als Broken Glass Heroes, Magnus, The Hickey Underworld, Eat Lions en Disko Drunkards aan zijn muzikale ketting. In Costa Rica ging hij samen met drummer Damien Vanderhasselt (Eat Lions) aan de slag en boksten ze een nieuw, derde Millionaire-album in elkaar. De productie werd dit keer niet uit handen gegeven. Het resultaat is een plaat die de verloren tijd lijkt in te halen. “Sciencing klinkt iets volwassener dan zijn voorgangers. Ik zou niet zeggen: dit is Millionaire 2.0 maar wel… Millionaire 1.3, haha!”.

45ACIDBABIES

Ze zijn jong, rauw, onaangepast en veel te moeilijk te typeren. Met invloeden van Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills heeft dit vuige, harde garage-electro-punkpop groepje al behoorlijk wat venues in Nederland in de fik gezet! Hun optredens beschrijven ze zelf als volgt: “eigenlijk veranderen we op het podium in vier rellende pubers die het klaslokaal overnemen.” Met voorprogramma’s voor John Coffey, My Baby, SKIP&DIE en Bleached staat deze band garant voor een dikke, energieke live ervaring.

 

“ Het album is nu en kleine drie weken uit en ontvouwt zich bij elke luisterbeurt steeds verder als een muzikale toverbal. “

Written in Music over Sciencing